Akdeniz’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Akdeniz’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Iğdır ve Yeşilova'nın ardından kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Camili Mahallesi'nin bahçe yollarını da...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Iğdır ve Yeşilova'nın ardından kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Camili Mahallesi'nin bahçe yollarını da çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan sathi asfalt ile kaplıyor.

Akdeniz Belediyesi, kırsal mahallelerin yollarını sathi asfalt ile kaplamaya devam ediyor. Hizmet sayesinde üreticiler; toz, toprak ve çamurlu yollardan kurtulurken, ürünlerinden hem daha fazla verim bekliyor hem de nakliyede yaşadıkları güçlükler ortadan kalkıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Iğdır ve Yeşilova'nın ardından son olarak yine kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Camili Mahallesi'nin bahçe yollarını soğuk asfaltla kaplayıp üreticileri dertten kurtarıyor. Ekipler, iş makineleri desteğiyle aralıksız şekilde çalışırken, hazırlanan planlama ile ihtiyaç duyan tüm kırsal bölgelerde bu hizmet gerçekleşecek.

"Ürünlerimizin verimi de değeri de artacak"

Yapılan çalışma hakkında düşüncelerini dile getiren Camili Mahalle Muhtarı Ali Doğru, "Bahçe yollarımız eskiden toz, toprak, çamur içinde kalıyordu. Ürünlerimizin verimi ve kalitesi düşüyordu. Fakat Belediye Başkanımız Mustafa Gültak, bahçe yollarımızın asfaltlanması talimatını verdi. Böylelikle toz ve topraktan kurtulacağız, ayrıca ürünlerimizden beklediğimiz verimi elde edebileceğiz. Ürünlerimizin değerinin de artacağını ve üreticilerimizin daha kolay satış yapabileceğini de düşünüyorum. Akdeniz Belediyemiz, daha önce de mahallemizin yolları ve sokaklarında kilitli parke taşı çalışması yapıp çok düzenli ve temiz bir hale getirmişti. Duyarlılığından ötürü Başkanımız Gültak'a, mahallem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Bahçelerimize gidemiyorduk, traktörlerimiz çamura saplanıyordu"

Camili Mahallesi sakinlerinden Adem Uysal ise çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Arazi yollarımızda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Özellikle kış mevsiminde bu yollardan gidiş gelişimiz çok zorluydu. Üreticiler olarak tarlamıza, bağımıza, bahçemize gidemiyorduk, traktörlerimiz çamura saplanıyordu. Bahçelerimize özellikle kışın ilaç ve gübre atamıyorduk. Fakat bundan sonra bu sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Herkes tarlasına, bahçesine rahatlıkla gidebilecek. Dolayısıyla yaz veya kış fark etmeksizin ürünlerimize artık zamanında gübre ve ilacını atabileceğiz" diye konuştu.

Akdeniz’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Akdeniz’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber