Akşam Saatlerinde Şiddetli Rüzgar Etkisini Artırdı

Akşam Saatlerinde Şiddetli Rüzgar Etkisini Artırdı

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde için meteorolojiden uyarı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) rüzgârın 12 Ocak 2021 Salı günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/sa), Konya’nın batısı ile Karaman il genelinde yer yer tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Özellikle Karaman'da akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli rüzgar adeta çatıları uçuracak cinsten.

Yetkililer, Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi gidi durumlar konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi ve Salı günleri  bölge genelinde daha da artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı, ancak önümüzdeki hafta ortasında (Çarşamba) kuzeybatıdan başlayarak hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Yarından itibaren kuzey ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak yağış şeklinde görülecek olan yağışların, Çarşamba gününden itibaren yurdumuzu etkileyecek olan Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber