Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ile Eğitimde İşbirliği

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ile Eğitimde İşbirliği

Aksaray Sanayisinden TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine destek

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren istihdam edilmesi ve eğitim bursu verilmesini öngören işbirliği protokolü imzalayacak.

Aksaray OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Sanayici ve İşadamlarından oluşan OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri OSB’de kalifiye eleman ihtiyacına dikkat çekerek bu konuda yapılacak çalışmalara gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Vali Hamza Aydoğdu el birliği içerisinde Aksaray’ın meselelerinin çözüme kavuşturulacağını kaydederek OSB Müteşebbis heyetinin kalifiye ve ara elaman ihtiyacının karşılanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalanacağını belirtti.

OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri Aksaray OSB’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenim gören ve yeni dönemde öğrenimini bu okulda sürdürecek öğrencilere istihdam garantisi ve eğitim bursu verilmesi için gerekli işbirliğini yapmaya hazır olduğunu belirttiler.

Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alanda ise ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik ‘Sürekli Eğitim Merkezi’  oluşturulması kararlaştırılarak bu merkezde robotik kodlama, kişisel gelişim eğitimi ile mesleki alanlarda çeşitli kurslar düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber