Aksaray’da 2 Kişiyi Öldürmekten 20 Yıldır Aranan 2 Kardeş Jasat Operasyonuyla Yakalandı

Aksaray’da 2 Kişiyi Öldürmekten 20 Yıldır Aranan 2 Kardeş Jasat Operasyonuyla Yakalandı

Aksaray'da 2003 yılında 2 kişiyi öldürerek kayıplara karışan ve 20 yıldır aranan 2 kardeş ,Konya'nın Ereğli ilçesinde inşaatta çalışırken yakaladı.

Aksaray'da 2003 yılında 2 kişiyi öldürerek kayıplara karışan ve 20 yıldır aranan 2 kardeş Aksaray Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektiflerinin operasyonuyla Konya'nın Ereğli ilçesinde inşaatta çalışırken yakaladı.

Olay, 2 Ekim 2003 yılında Aksaray'ın merkeze bağlı Bağlıkaya beldesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 2003 yılı Ağustos ayında öldürülen kardeşlerinin ölümünden sorumlu tuttukları Naciye Koç (51) ve Muharrem Coşar'a (29) karşı kan davası güden Veyis C. (58) ve kardeşi Mahmut C. (45), olaydan 2 ay sonra 2 Ekim 2003 tarihinde Naciye Koç ve damadı olan Muharrem Coşar'ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan 2 kardeş kayıplara karışırken 20 yıldır firari olarak kendilerini gizledi. Aranan şahıslar ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik geniş çaplı çalışma yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektifleri 2 kardeşin peşine düştü. 1 ay boyunca 2 kardeşin izini süren JASAT dedektifleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı titiz ve ısrarlı çalışmasında şahısların Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine hemen harekete geçen JASAT dedektifleri Ereğli ilçesinde bulunan bir inşaata operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 20 yıldır aranan 2 kardeş inşaatta çalışırken yakalandı.

Cinayet zanlısı 2 kardeş komanda timlerinin eşliğinde adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 2 kardeş Aksaray İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Jandarmadaki sorgularının ardından cinayet zanlısı 2 kardeş sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere önce Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine, ardından da Aksaray Adliyesi'ne götürüldü. Olayın kan davası olarak görülmesi nedeniyle Aksaray Adliyesinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Sivil jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı Aksaray Adliyesinde Komando Timleri de adeta etten duvar ördü. Jandarma ekipleri tarafından getirilen cinayet zanlısı 2 kardeş komando timlerinin oluşturduğu kordondan geçirilerek adliyeye girişleri yapıldı.

Olayla ilgili mahkeme süreci devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber