Aksaray’da ‘Çınarlara Vefa’ Gecesi

Aksaray’da ‘Çınarlara Vefa’ Gecesi

Aksaray Valiliği tarafından organize edilen ‘Çınarlara Vefa’ gecesinde yarım asrı devirmiş esnaf ve sanatkârlar hünerlerini kültür merkezinde sergiledi.

 ‘Çınarlara Vefa’ Sergisine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,  Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ve daire müdürleri katılım sağladı. Protokol üyeleri el sanatları stantlarını gezip, sanatkârların kısa filmini izledi. Programda 7 sanatkar ödüllendirildi ve projenin devam edeceği ifade edildi.

‘Tarihi Misyonu ve Genetik Yapısı Hiç Bozulmamış’

Etkinlikte konuşan Vali Aydoğdu, kentin tarihi misyonu ve genetik yapısının bozulmadığını söyledi. Aydoğdu, “Aksaray’da sivil toplum örgütü başkanlarımızla birlikte meslekte yarım asrını doldurmuş sanatkârlarımızla bir araya geldik. Aksaray, genci, esnafı ve yöneticileri ile birlikte gerçekten çok kadim bir kültürü taşıyan, aynı zamanda vefayı hayatı ile insanlara gösteren bir şehirdir. Bugün burada bir başlangıç yapıyoruz. Kısa filmlerde gördüğünüz gibi birçok çınarımız var. Bu çınarları ayda bir kez buraya getireceğiz. Arkadaşlarımızla bu çınarların işlerinin daha ileriye taşınması için, elimizden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceğiz. Çınarlarımızla birlikte tarihi sürecimizi burada görerek yaşayacağız” dedi.

aksaray2.jpg

aksaray1.jpg

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber