Aksaray'da Eğitime Sunulan İmkanlar İncelendi

Aksaray'da Eğitime Sunulan İmkanlar İncelendi

TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Ahiler Kalkınma Ajansı hibe desteği ile robotik kodlama atölyesi kuruldu.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, OSİAD Başkanı Serdar Öngün, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker ve belediye meclis üyeleri, TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Ahiler Kalkınma Ajansı hibe desteği ile kurulan robotik kodlama atölyesini ziyaret ettiler.

Pandemi sürecinde tüm okullarda eğitim hazırlık çalışması devam ederken Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve beraberindeki heyet, TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden incelemelerde bulundu. Okul idarecileri tarafından karşılanan heyet, sınıflarda ve robotik kodlama eğitiminin yapıldığı atölyede inceledi.

Okul idarecileri, Ahiler Kalkınma Ajansı hibe desteği ile "Robot Eğitimi ile Geleceğe Işık Tutuyoruz Proje" adıyla açılan atölyede hemen hemen her seviyede robotik kodlama alanında çalışmalar yapıldığını anlattılar.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, robotik kodlama kursları ile öğrencilerin, hayallerini gerçekleştirdiğini ve geleceğin meslekleri arasında yer alan robotik ve endüstriyel kodlama alanında kendilerini geliştirdikleri ifade etti.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, öğrencilerin robotik kodlama kursları sayesinde önemli işler başardığını söyledi. Öğrencilerin teknolojik dili kullanarak geleceği inşa ettiğini söyledi.

Okul idarecileri, sosyal mesafe kuralları ile başlayacak yeni eğitim dönemi öncesinde hazırlık çalışmaları devam ettiğini açıkladılar.

41.jpg43.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber