Aksaray’da Haşeralara Karşı Mücadele Başlatıldı

Aksaray’da Haşeralara Karşı Mücadele Başlatıldı

Halk Sağlığına Zararlı Kara Sinek Ve Haşeralara Karşı Mücadele Başlatıldı

Aksaray Belediyesi, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek amacı ile larva ilaçlama çalışması başlattı.


Aksaray Belediyesine bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince Bahçesaray Kırımlı Mahallesinde vatandaşlara ait hayvan işletmelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan ilaçlama çalışmaları ile insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasının engellenmesi planlanıyor.

Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezinde birçok farklı önlem alan Aksaray Belediyesinin bu yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. İşletmesinde ilaçlama yapılan vatandaşlar; ‘’Belediyemiz hayvan işletmelerimizde oluşabilecek sinek, böcek ve haşeralara karşı ilaçlama çalışması yaptı. Hayvan işletmelerimizde oluşan zararlılar hem kendi sağlığımızı hem hayvanlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkiliyordu. Belediye Başkanımız Evren Dinçer’e ve bu çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür ederiz.’’ Dedi.


Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek için larva ilaçlama çalışmaları belirli periyotlarda şehir genelinde yapılacak.
Yapılan çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; "Havaların ısınmasıyla birlikte tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması başlattık. Bahçesaray Kırımlı Mahallemizde bulunan hayvancılık işletmelerini her yıl olduğu gibi bu yılda ilaçladık. Şehir genelinde vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek zararlıların oluşmasını engellemek için ilaçlama çalışmaları yapacağız. Vatandaşlarımıza hijyenik bir ortam sunmak için Parklarda, çocuk oyun alanlarında, yol kenarlarında ve toplu kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. " Dedi.

2-001.jpg

8.jpg

1-001.jpg

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber