Aksaray’da Haşere Ve Larvaya Karşı Erken Mücadele

Aksaray’da Haşere Ve Larvaya Karşı Erken Mücadele

Aksaray Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda insan sağlığına olumsuz etkileyen sinek, böcek, haşere gibi zararlılara karşı erken dönem larva mücadelesi başlattı.

Aksaray Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda insan sağlığına olumsuz etkileyen sinek, böcek, haşere gibi zararlılara karşı erken dönem larva mücadelesi başlattı.
Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için harekete geçen Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilkbahar döneminde erken dönem larva mücadelesi başlattı. Özelliklede şehir genelinde sivrisinek gibi zararlıların üremesine uygun noktalar tespit edildi ve kanal, su birikintisi, dere, fosseptikler ilaçlanmaya başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşerelerin oluşmasını engellemek için belirli periyotlarla larva mücadelesini şehir genelinde yapmaya başladı. Ayrıca vektör mücadelesine kalıcı çözüm üretmek için önümüzde günlerde kent merkezine yakın noktalardaki hayvansal işletmelerde ve yeşil alanlarda benzer çalışmaların yürütüleceği bildirildi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesinin insan sağlığına zararlı her türlü etkeni ortadan kaldırmak için mücadele verdiğini belirtti. Vektör mücadelesinin yıl boyunca süreceğini işaret eden Başkan Dinçer, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden tüm unsurları ortadan kaldırmak için ilaçlama çalışmaları devam edecek. Vektörlerin üremesine yol açan kanallar, dere yatakları gibi su birikintilerinde larva çalışması başlatıldı. Önümüzdeki günlerde parklarda, çocuk oyun alanlarında, yeşil alanları kapsayan genel bir çalışma ile bu yıl vektör mücadelesinin ilk aşamasını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde araçüstü ekipmanlarla 48 mahalleyi kapsayan sokak ilaçlamasının başlatılacağını duyurdu.
hac59eerelere20bu20yilda20gec387c4b0t20yok202.jpg

hac59eerelere20bu20yilda20gec387c4b0t20yok201.jpg

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber