Aksaray’da "Kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

Aksaray’da "Kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

FETÖ/PDY'ye Yönelik "Kıskaç" Operasyonunda Aksaray'da Eski TSK Personeli Dahil 11 Kişi Gözaltına Alındı.

FETÖ/PDY'ye yönelik 77 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kıskaç" operasyonlarında, Aksaray'da aralarında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan hakkında müebbet hapis ve FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 10 ay hapis cezası bulunan eski Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinesinde ve FETÖ'ye yönelik aralarında Aksaray'ında bulunduğu 77 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şubesi ekipleri, kentte 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan hakkında müebbet hapis cezası bulunan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 10 ay hapis cezası bulunan eski TSK personelinde bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Aksaray’da "kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

Aksaray’da "kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

Aksaray’da "kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

Aksaray’da "kıskaç" Operasyonu: 11 Gözaltı

İlgili Haberler

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber