Aksaray'da Korona Günlerinden Kısıtlamaya Son Durum

Aksaray'da Korona Günlerinden Kısıtlamaya Son Durum

Kısıtlamalarda Aksaray karelere yansıdı. Güvercinlerin kalp ritmi hayran bıraktı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Aksaray'da, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda belediye görevlilerinin bıraktığı yemlerle beslenmeye çalışan güvercinler, kalp görüntüsü oluşturdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Aksaray'da, cadde ve meydanlar boş kaldı.

Kentte dün saat 21.00 itibarıyla başlayan ve yarın 05.00'te sona erecek, istisnalar dahi ortadan kaldırılarak uygulanan kısıtlamaya vatandaşların uyduğu görüldü.

Vatandaşlar sadece nöbetçi eczane ve hastane için evlerinden dışarıya çıkabiliyor.

Şehrin simgelerinden Ulu Cami ve çevresinde turistlerin dahi olmadığı görüldü.

Polis ekipleri de kentin çeşitli noktalardaki denetimlerini sürdürüyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 4 Mart Perşembe günü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan kentte alınacak tedbirlere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aksaray'da pazar günü istisnalar da ortadan kaldırılarak sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yani hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmayacak. Bakkallar, manavlar, parklar kapalı olacak. Bir gün boyunca sabretmek zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.

Aksaray İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Kurulun Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında toplandığı bildirildi.

Toplantıda, merkeze bağlı Yeşiltepe beldesinde yarın saat 08.00'den 15 Mart Pazartesi günü saat 08.00'e kadar giriş-çıkışların yasaklanmasına ve 7 gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildi.

Öte yandan Yenikent beldesinde yarın saat 08.00'de bitecek karantinanın da 15 Mart Pazartesi günü saat 08.00'a kadar uzatıldığı vurgulandı.

Kısıtlama Günlerinde Aksaray Manzarası

Kısıtlama Günlerinde Aksaray Manzarası

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber