Aksaray'da "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi"

Aksaray'da "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi"

Aksaray'da Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var' projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Aksaray'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, kırsalda yaşayan vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi ve köyden kente göçün önlenmesini hedefleyen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var' projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Aksaray Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve T.C. Ziraat Bankası desteği ile Aksaray'daki küçükbaş hayvan sayısını arttırılması amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü' Nedenim Var Projesi' tanıtım ve protokol imza töreni Ağaçlı Melendiz Otel’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu törende yaptığı konuşmasında Kovid-19 Salgını ile birlikte ortaya çıkan en önemli gerçeğin tarım sektörünün çok kıymetli bir hale gelmiş olması olduğunu söyledi.

-Proje ile küçükbaş hayvan sayısında artış hedefliyoruz

Şehri Süleha Aksaray’da tarım ve hayvancılığın daha da geliştirilmesi için çok önemli projelerin gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; 'Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var' projesi ile 1 milyon olan küçükbaş hayvan sayısının 1,500 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Aksaray’da uygulanmaya başlayacak projenin ilk olarak Tokat ilinde uygulandığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Tokat Valimiz bu projeyi ziraat bankası ile birlikte uyguladığını daha sonra bakanlık tarafından bu proje bütün illere tavsiye edildi. Tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu konuşmamıza söylememize gerek yok. Dünyanın gittiği yer de artık toprakların suların tarımın çok önem arz ettiği bir dönem yaşıyoruz.’ dedi.

-Üretmemiz gerekiyor

Vali Aydoğdu imzalanan protokol ile hayvancılık yapmak isteyen bütün üreticilere destek olacaklarını vurgulayarak; ‘Türkiye de toplamda 37 milyon küçükbaş hayvan var. Ziraat bankası ve valiliklerin koordinasyonuyla inşallah bu projede ki hedef küçükbaş hayvan sayısını Türkiye de 80 milyona çıkartmak. Ülke olarak üretmemiz gerekiyor. Üretmeden bu dünya da ayakta kalmanız mümkün değil. Bu projenin uygulanması için desteklerini esirgemeyen Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a, ziraat bankası ve tarım müdürlüğü ekiplerine yine ziraat odası ve koyun yetiştiricileri birliği teşekkür ediyoruz. Projenin Aksaray’dan sonra bütün Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Sn. Evren Dinçer ise yaptığı konuşmasında; ‘Tarım ve hayvancılık birbirinden ayrılmaz üretim birimleri olduğunu söyledi. Aksaray’ın sahip olduğu coğrafyası itibariyle her ikisini de en iyi şekilde yapmaya çok uygun bir kent olduğunu kaydeden Dinçer; “Bizlere düşen, çiftçilerimiz için en iyi imkan ve şartları hazırlamaktır. Bizlere bu imkânları sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere büyük emekler veren Sayın Valimize teşekkür ediyorum.’ dedi.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sn. Bülent Saklav da ‘ Bu proje ile ipoteksiz, ilk yılı ödemesiz, 7 yıl ödemeli 100 bin TL ye kadar sıfır faizli, toplamda ise 150 bin TL küçükbaş hayvan ve yem alımı için kredi imkanı sağlanacaktır. Bu sayede küçükbaş hayvan sayımızı 1,5 milyona ulaştırarak Türkiye’de ilk ona girmeyi hedefliyoruz’ dedi.

Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk de konuşmasında: ‘Küçükbaş hayvancılık ilimizde yaygın olarak yapılmakta. Bu kredi desteği ile tarım arazileri daha verimli kullanılacak. Çiftçilerimize önemli bir imkan ve istihdam sunulacak.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Özdemir de konuşmasında ‘ Çiftçilerimizin üretip büyümeleri, ülke ekonomisine sunacakları katkı için her türlü desteği vermeye hazırız‘ dedi.

Konuşmaların ardından "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi' protokolü imzalanarak projenin Aksaray’a, üreticilere hayırlı olması temenni edildi. Programa Vali Yardımcısı Yasin Ardıç, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız katıldı.

ziraat3.jpgziraat9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber