Aksaray'da Tarihi Mekanlar İçin Kollar Sıvandı

Aksaray'da Tarihi Mekanlar İçin Kollar Sıvandı

Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer: “Şehrimizin Değerlerini Gelecek Kuşağa Aktarıyoruz”

Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer, şehir genelinde tarihi yapılarda yürütülen çalışmalara ara verilmeden devem edildiğini belirterek, "Şehrimizin değerlerini gelecek kuşağa aktarıyoruz" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin tarihi geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihi mekanları tekrar gün yüzüne çıkartmak için önemli projeler yürütüyor. Daha önce tarihi Kalanlar Köprüsü, II. Kılıçarslan Türbe ve Köşkünü, Bedriye Medresesi, Melik Mahmut Gazi Hangahı, Tarihi Hamam, Hamza Baba ve Hasas Baba türbelerinde yenileme çalışması tamamlayan Aksaray Belediyesi, şimdide Pir Ali Sultan Türbesinin yanında Şeyh Hamit Mahallesinde bulunan Terlemez Baba türbesini restore etmek için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer'in ecdat yadigarı eserlerde başlatılan restorasyon çalışmalarıyla birçok tarihi yapı eski ihtişamına kavuştuğunu belirterek, "Şehrimizin birçok noktasındaki tarihi yapılarda restorasyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Restorasyon çalışmalarımızla ecdat yadigarı eserlerimizi koruyor, önemli zatların manevi iklimini gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Son olarak Şeyh Hamit Mahallesinde bulunan Terlemez Baba türbesinin restore edilmesi için gerekli çalışmalara başladık" dedi.

Başkan Dinçer: “şehrimizin Değerlerini Gelecek Kuşağa Aktarıyoruz”

Başkan Dinçer: “şehrimizin Değerlerini Gelecek Kuşağa Aktarıyoruz”

Başkan Dinçer: “şehrimizin Değerlerini Gelecek Kuşağa Aktarıyoruz”

İlgili Haberler

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber