Aksaray'ın Yenikent'te Koronavirüs Karantinası Uygulanacak

Aksaray'ın Yenikent'te Koronavirüs Karantinası Uygulanacak

Aksaray'da bir beldede yarın itibariyle karantina uygulaması başlayacak.

Aksaray'da merkeze bağlı Yenikent beldesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarın karantina başlatılacak.

Aksaray Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Kurulun Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında toplandığı bildirildi.

Toplantıda, merkeze bağlı Yenikent beldesinde yarın saat 08.00'den, 8 Mart Pazartesi saat 08.00'e kadar giriş-çıkışların yasaklanmasına ve 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde hafta içi günlerde akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cuma 21.00-­cumartesi 05.00 saatleri arasıyla cumartesi 21.00'dan başlayıp pazar gününün tamamını kapsayıp pazartesi günü saat 05.00'da bitecek şekilde uygulanacak. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-­14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-­18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber