Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Konya'nın Akşehir İlçesinde başarılı olan ve ülke sıralamasında yerini alan öğrencilerin ödüllendirilmesi programı gerçekleştirildi

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS)'nda başarılı olan ve ülke sıralamasında yerini alan öğrencilerin ödüllendirilmesi programı gerçekleştirildi.

Akşehir Kültür Merkezi'ndeki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Topaloğlu yaptığı kouşmada, "LGS'de 2 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan almış ve Türkiye birincisi olmuşlardır. 3 öğrencimizin sadece 1 yanlışı vardır. İlçemizdeki proje okullarının üçte ikisine ilçemiz öğrencileri yerleşmiş olup, ayrıca İstanbul, Ankara ve Konya'daki sınavla öğrenci alan proje okullarına yerleşen öğrencilerimiz bulunmaktadır. YKS" de ilk binde 3, ilk 3 binde 12, ilk 5 binde 19, ilk 10 binde 31, ilk 25 binde 60 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk 5 bine giren öğrenci sayımız son 5 yıldır istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Bu yıl ilk 5 binde 19 öğrencimizle son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

Akşehir Belediyesi olarak belediye meclis üyeleriyle birlikte kararlar alıp eğitime sürekli destek verdiklerini söyleyen Başkan Akkaya, "Şehrimizde öğrenim görmüş, 2023 yılı YKS'de ilk 3 bine giren, LGS'de ise 500 tam puan alan öğrencilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada; geleceğin mimarları, hayalleri olanlar, gece gündüz demeden emek harcayanlar, çaba sarf edip, emek ve çabasının karşılığını alan kıymetli yavrularımız var. Tabii bir de öğrencilerin başarısında emeği geçen ailelerimiz var. Heyecanlı ve bir o kadar da gururluyuz. Öyle ki geleneksel olarak her yıl dereceye giren öğrencilerimizin sevinçlerini paylaşıyoruz. Çok şükür bu yılda sizlerle beraber olmak nasip oldu. Belediyemiz olarak; ülkemizin ve şehrimizin aydınlık yarınları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her fırsatta yanında olmaya çaba gösteriyoruz. Eğitime her zaman katkı vermeye çalıyoruz. Gerek burada öğrenim gören arkadaşlarımıza sağladığımız imkanlar, gerekse eğitim ile alakalı projeler olmak üzere her konuda elimizden geldiğince destek olmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel ise, "Bir müjdemiz var onu açıklayayım size öncelikle, Güzel Sanatlar Lisemizi şehrimize kazandırdık. Bu sene öğrencilerimizi alacağız. Türler bakımından eksiğimiz kalmamış olacaktır. Milletvekilimiz Orhan Erdem Bey'e teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerimiz inşallah Türkiye'mizin geleceği ve aydınlık geleceği olan gençlerimiz Akşehir'de aldıkları bu ateşi inşallah daha ilerilere taşıyacaklarını ben yürekten inanıyorum" dedi.

Eğitim konusunda ve diğer hizmet alanlarında üzerine ne düşen varsa yaptığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, "Son 5-6 yıldır şehrimizin eğitim inşaatları noktasında bir şantiye gibiydi. Bütün okullarımız hem yenilendi ve hem de güçlendirildi. Şu anda Hacı Sıdıka Baysal Fen Lisemizin ilavesi de başlamış bulunmaktadır. Pansiyonları vesaire, hep beraber yöneticilerimiz, belediye başkanımız, ilçe başkanımızın takipleriyle bunları birlikte yürüttük ve gerçekten eğitim ortamı en iyi olan bölgelerden biri diyebiliriz artık. Sizlerde bu imkanları boşa götürmediniz. Ben hepinizi kutluyorum" dedi.

Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi YKS'de derece elde elden öğrencileri Hasan Doğan Dizüstü Bilgisayar, Yunus Emre Tuncer Bisiklet, Ece Nur Duman'da Tablet Bilgisayar ve sırasıyla takip eden başarılı öğrenciler Osman Erdem Tutar, İrem Yanmaz, İlkay Sonkol, Ahmet Aktaş, Irmak Birim, Simge Akçakoca, Ecesu Ak'da çeyrek Altınla ödüllendirildi. Yine YKS'de Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi'nden Ahmet Erçin, Dilaver Akduman" da çeyrek altınla ödüllendirildi. LGS'de ise tam puan alan Ş. Zeynep Sağır AİHL/İHO öğrencileri Ahmet Kayra Özden, Aziz Yiğit İpek'de çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından protokol, başarılı öğrenciler, aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Akşehir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber