Anamur'da 6 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

Anamur'da 6 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin Anamur Alaköprü Sulamasında 6 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açıldığını belirtti.

Yıldız, yazılı açıklamada, Mersin'e yaptıkları yatırımlarla mümbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Son yıllarda uygulamaya koydukları modern sulama projelerinin verim artışı ve üretim deseninin çeşitlenmesinin yanı sıra çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artış sağladığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Mersin Anamur Alaköprü Sulama inşaatında çalışmalar devam etmektedir. Örtü altı yetiştiriciliğinde ülkemizin en önemli coğrafyaları arasında yer alan ve özellikle muz üretimiyle bir marka haline dönüşen Anamur'da 65 bin 900 dekar zirai alan cazibeli, 17 bin 700 dekar zirai alan ise pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar zirai arazi sulanacaktır. Proje ile Anamur sulaması ve Bozyazı sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur sulamasının rehabilitasyonu amaçlanmıştır. Çalışmalar kapsamında 6 bin dekar tarım arazisinde çalışmaların tamamlanarak, 23 Haziran'da fiziki olarak sulamaya açıldı. Projenin tamamlanmasıyla Alaköprü Sulamasında toplamda 83 bin 600 dekar sulamaya açılacaktır."

Anamur'da 6 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

Anamur'da 6 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber