Ankara'da "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" Programı

Ankara'da "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" Programı

Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" Programı kapsamında Ankara'nın Çubuk, Kızılcahamam, Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" Programı kapsamında Ankara'nın Çubuk, Kızılcahamam, Kahramankazan ve Beypazarı ilçelerinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Çubuk ilçesine bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi'nde Karagöl yolu üzerinde Çubuk Orman İşletme Şefliğince düzenlenen programda, bin 500 fidan dikilerek can suyu verildi.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Harun Olmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cengiz Akbayrak ve İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Ayvacı'nın da katıldığı programda, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşlar, fidan dikerek suladı.

Cumhurbaşkanı'nın himayelerinde gerçekleştirilen programa Çubuk halkı olarak destek verdiklerini belirten Olmuş, "Kampanyaya biz de belediye olarak destek verdik. Yanan alanlarımızın yeniden ağaçlanması, iklim şartlarının değişiminde ters yönde katkıda bulunmak amacıyla ormanların gelişmesi çok önemlidir." dedi.

 Kızılcahamam

Kızılcahamam'da da Çeştepe Mahallesi ve 8 noktada Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen 30 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Programa Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun ve kamu kuruluşlarının müdürleri katıldı.

 Kahramankazan

Kahramankazan Aydın Mahallesi ağaçlandırma sahasına bin çam fidanı dikildi.

Düzenlenen törene Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki yeşil alanın artırılması için zaman zaman belediye olarak veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ağaç dikme etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Sosyal medyadan başlattığımız kampanya ile bu sabah itibariyle 22 bin fidanı Hatay Valiliğimize teslim ettik. İnşallah bu fidanlar da bugün milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında yanan alanlara dikilecek." dedi.

İlçe Tarım Orman Müdürü Suat Yılmaz da toprağa dikilen fidanın uzun ve zahmetli bir süreç sonrası ormana dönüştüğünü, bu nedenle de özellikle piknikçilerin orman yangınları konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

 Beypazarı

Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanındaki Beypazarı Kızılbayır mevkisine bin, Ayaş ilçesi Maslak mevkisine 500 ve Güdül ilçesi Karacaören Mahallesi'ne bin fidan dikildi.

Beypazarı ilçesindeki törene Kaymakam Temel Ayca, Cumhuriyet Başsavcısı Alp Giray Yapar, Belediye Başkanı Yardımcısı Osman Karadede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Rahmi Çalışkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esin Korkmaz, kurum amirleri ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Beypazarı Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, buradaki konuşmasında, bugün sorumluluk alanlarında eş zamanlı 3-5 yaş arası 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Orman İşletme Müdürü Çimen, bununla da kalmayıp, Orman İşletme Müdürlüğü önünde oluşturdukları fidan dağıtım merkezi aracılığıyla ve tüm kurumlara olmak üzere 10 bin fidan dağıtımında bulunduklarını ve bedelsiz fidan dağıtımının mavi ladin, kızılçam ve sedir olmak üzere sürdürüldüğünü kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber