Antalya'da Yıllar Sonra Gelen Helallik

Antalya'da Yıllar Sonra Gelen Helallik

Antalya'da Bir Kişi Yıllar Önce Bakkaldan İzinsiz Aldığı Ürünlerin Parasını Gizlice Bırakarak "helallik" İstedi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişi, 8 yıl kadar önce izinsiz aldığı ürünlerin parasını koyduğu zarfı bakkalın kapısına "helallik" istediği notla bıraktı.

Bahtılı Mahallesi'nde 15 yıldır bakkal işleten 65 yaşındaki Yakup Uygun, akşam üzeri evine gitmeye hazırlandığı sırada kapıya bantlanmış zarfı fark etti.

Uygun, zarfı açtığında içinde 500 lira ve "Hakkınız tüm aile bireyleri olarak helal edin. Yaklaşık bundan 7-8 yıl önce marketinizden çocuklukla yapmış olduğum, izinsiz almış olduğum ürünler için hakkınız helal edin. 7-8 yıl önce 150 lira civarında sizi zarara uğrattım. Bunun yerine size 500 lira olarak iade ediyorum. Lütfen hakkınızı helal edin, tüm aile bireyleri olarak." yazılı notu gördü.

- "Ben parayı almadan hakkımı helal ediyorum"

Uygun, AA muhabirine, dükkana gizlice bırakılan zarfın içindeki notu görünce hem şaşırdığını hem de yapılan hareketten dolayı sevindiğini belirterek "Çocuk kendine göre bir hesap yapmış ve 500 lirayı zarfa koymuş, şimdi 17-20 yaşlarında olabilir. Bu muhitin çocuğu olduğunu düşünüyorum. Önemli olan zamanla helal ve haramı öğrenmiş olması. Kim olduğunu bilsem parayı iade ederim. Parayı almadan hakkımı helal ediyorum." dedi.

Uygun, bu davranışı nedeniyle takdir ettiği gençle tanışmak istediğini söyledi.

Antalya'da Yıllar Sonra Gelen Helallik

Antalya'da Yıllar Sonra Gelen Helallik

Kaynak:Antalya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber