Aşurenin Bereketini Üniversitelilerle Paylaştı

Aşurenin Bereketini Üniversitelilerle Paylaştı

Ailelerinden uzakta İstanbul’da okullarına devam eden üniversite öğrencileri, Duru Bulgur tarafından kendileri için hazırlanan aşurenin bereketini hep birlikte paylaştı.

Muharrem Ayı’nın yaşandığı bugünlerde, İstanbul’daki üniversite öğrencileri de Aşure Günü’nün bereketinden mahrum kalmadı. Duru Bulgur tarafından hazırlanan aşure, İstanbul'da üniversite öğrencilerine gün boyu sıcak sıcak ikram edildi. Duru Bulgur’un aşçısı Yunus Emre Ildır “Aşuremize geleneksel tüm ürünleri kattık. Aşurelik buğday, nohut, fasulye, fındık, fıstık, portakal, incir, kayısı, sarı üzüm, karanfil ile hazırladığımız aşureyi ceviz, kuş üzümü, nar, kişniş, tarçın çok az gül suyu ile sunduk. Evlerinden, memleketlerinden uzakta eğitimlerine İstanbul’da devam eden binlerce üniversiteli öğrencimize ikram ettik. Bir nebze de olsa genç kardeşlerimizi ailelerinin yanında gibi hissettirebildiysek ne mutlu bize” dedi.

Aşurenin bölgelere ve yöresel ürünlere göre değişiklik gösterdiğini belirten Ildır, bazı bölgelerde tuzlu ya da kurban eti ile yapıldığını söyledi. Türk bulgurunu dünyaya tanıtan markalardan Duru Bulgur’un yurtdışında katıldığı fuarlarda tadım mönülerinde de aşureye yer verdiklerini, yabancıların da sevdiğini söyledi. Ildır “Arnavutluk’ta yerel pişirme usulüne göre sadece buğday ile hazırladık. Tarçın, şeker ve nişasta ile kıvam verdik. Nasıl yapılırsa yapılsın bu mübarek ayın bereketini paylaşmak için her yerde Müslümanlar tatlı bir telaş yaşıyor. Lezzetli ve görsel açıdan göze hitap eden aşureler hazırlayarak bereketini hep birlikte paylaşıyor” diye konuştu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber