Atatürkçü Derneği'nden Anlamlı Tören

Atatürkçü Derneği'nden Anlamlı Tören

Atatürkçü düşünce derneği’nden Cumhuriyet’in Milli Eğitim Bakanlarına anlamlı tören.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet’in üç Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati, Vasıf Çınar ve Reşit Galip’i mezarları başında andı. Ankara Cebeci Mezarlığı’ndaki anma törenine, ADD Genel Merkez yöneticileri, Ankara şube başkanları ve dernek üyelerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, uzun zamandır bakımsız durumda olan üç milli eğitim bakanımızın mezarlarının bakımını üstlenmiş ve çiçeklendirmişti.

Tören, ADD Genel Sekreteri Öner Tanık’ın açılış konuşmasıyla başladı. Tanık konuşmasında ADD olarak çağdaş eğitim sistemimizin temellerini atan üç devrimci bakanımızı anmayı, mezarlarını onarmayı ve bakımlarını üstlenmeyi görev bildiklerini, onlarla birlikte tüm devrimcilerimizi saygıyla andıklarını belirterek katılımcıları saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan bir konuşma yaptı. Çölaşan konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluşuna emek verip temellerini atan, laik eğitim sistemimizi kuran, laik cumhuriyetin kadrolarını yetiştiren üç yiğit ve devrimci milli eğitim bakanımızın mezarlarının bilinçli bir biçimde bakımsız bırakıldığını, bunun arkasında cumhuriyetin değerlerinden uzaklaşan, laikliği ve devrimcileri hedef alan karşıdevrimcilerin zihniyetinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün Türkiye devrimle karşı devrimin mücadelesi altındadır. Kazanacak olan tabii ki devrimdir, cumhuriyettir.

Mezarların itibarsızlaştırılmaya çalışılması hiç şaşılacak bir şey değildir. Said-i Nursi’nin mezarına methiye düzenler tabii ki bu mezarlara bakmayacaklardır. Ama cumhuriyetin sahipleri olduğu gibi, bu mezarların da sahipleri vardır. Ve devrimciler, cumhuriyetçiler görevlerinin bilincindedirler. Onlar yapmıyorsa biz yapacağız.

Türkiye 24 Haziranda yapılacak seçimlerde yeniden cumhuriyeti kazandıracak o gücü taşımaktadır, birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Hepsi nur içinde yatsınlar, devrim yaşayacaktır. Yaşanan bütün olumsuzluklar bize ders olmuştur, ders olmalıdır. Cumhuriyeti yaşatmak da hepimizin görevidir. Bu göreve hepimizin içtenlikle sahip çıktığını biliyorum. Nur içinde yatsınlar. Onların anılarını, ilkelerini yaşatacağımıza burada söz veriyorum.”

Konuşmasına ADD’nin bu duyarlığına teşekkür ederek başlayan gazeteci yazar Işık Kansu ise, her üç milli eğitim bakanımızın aynı zamanda Kuvayi Milliyeci olduğunu anımsatarak, onların ülkemize olan katkılarını anlattı.

Törenin ardından Hasan Ali Yücel, Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan ve İsmail Hakkı Tonguç’un mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

1-066.jpg2-050.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber