Ayrancı Barajı Doldu Taştı

Ayrancı Barajı Doldu Taştı

Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, beraberinde Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ilçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Elvan, Sulama Birliği Başkanı Mehmet Özkan ve köy muhtarları ile birlikte taşan Ayrancı barajında inceleme yaptılar.

Taşan Ayrancı barajında inceleme yapan başkan Büyükkarcı, ‘’Bu yıl her zamankinden fazla yağış alan ilçemizin barajı Yüzde Yüz doluluğa ulaşarak taşkınlık yaşıyor’’ dedi. Büyükkarcı açıklamasında ‘’1958 yılında yapımı biten, 1963 yılında sulama faaliyetine geçen Ayrancı ilçe barajı 6 bin 400 hektar alan üzerine yapılmıştı. Barajın daha sonradan sulama alanı 16 bin hektara kadar genişledi. Kapasitesi 36 milyon metreküp olan baraj zamanla dibinin dolması sonucu 30 milyon metreküp su hacmine sahip oldu.

Kış aylarının sona ermesi ile birlikte hızla doluluk oranı artan baraj 18 Nisan günü taşmaya başladı. Buradan taşan sular Akgöl havzasına kadar ulaştı. Olayda sevindirici olan durum ise bir zamanların kuş cenneti olan Akgöl havzamız buradan giden sularla yeniden hayat bulacak diye ümit ediyorum. Taşma, yüksek kesimlerdeki köylerimizde halen bulunan karların erimesi ve su gözlerinin bahar ayları ile birlikte patlaması da düşünüldüğünde iki ay sürebilir’’ sözlerine yer verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber