Ayrancı'da Değişimler Devam Ediyor

Ayrancı'da Değişimler Devam Ediyor

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ilçede tamamlanan ve devam eden çalışmaları inceleyerek bilgi verdi.

İlçe merkezdeki çalışmaların yanı sıra mahallelerin cadde ve sokaklarının kış mevsimi şartlarına hazır olduğunu belirten Büyükkarcı, ‘’Musaköy ve Uluköy’ün ilçe merkezinden gelen yol güzergâhlarında asfaltlama faaliyetleri tamamlandı. Bunun yanı sıra yine Musaköy ve Uluköy’deki bütün sokaklar kilitli taş döşenerek vatandaşlarımızı yaklaşan kış aylarından kaynaklı çamur derdinden kurtarmış olduk’’ dedi.

Ödüllü Caddeye Önemli İsim

Güneş enerjisi ile aydınlatılan 2 Kilometre uzunluğundaki Yurt Caddesi’nin ismini değiştirdiklerini söyleyen Başkan Yüksel Büyükkarcı, ‘’Bu caddemiz Ayrancı ilçe trafiğinin yükünü önemli ölçüde çeken ana caddelerimizden birisi. Yazın toz bulutu, kışın ise çamur olan bu güzergâh ilçe trafiğini rahatlatma anlamında bir katkı sağlamıyordu. Bu nedenle ilk olarak sıcak asfalt serimi tamamlanan caddenin daha sonra kilitli taşlardan kaldırımları yapıldı. Şu an yine kilitli taşlarla evlerle bağlantı yolları yapılan cadde de yakın zamanda ağaçlandırma yapacağız. Öte yandan cadde boyunca bank ve kamelya yerleştirmeleri de önümüzdeki günlerde yapılacak.

Daha önceden Yurt Caddesi ismiyle bilinen bu caddemize, 15 Temmuz Hain darbe girişimi gecesi ‘Milletimizin Emrindeyiz’ diyerek hepimizi gururlandıran 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in ismini verdik. Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışması"nda 2.liği getiren proje, bu cadde üzerinde uyguladığımız projedir.

Bu vesileyle hemşerimiz olan paşamızın ismi yakışır diye düşündük. Genel olarak mahalle, cadde ve sokaklarımızda sıcak asfalt serme ve kilitli taş kaldırım döşeme işlemleri bitmesine karşın sadece baraj mahallesinin bir kısmında kaldırım çalışmaları devam ediyor’’ diye konuştu. Ayrancı Belediyesi’nin araç parkına ilaveler yaptıklarını ve ilerleyen haftalar için yeni araçlar da katacaklarını söyleyen Büyükkarcı son olarak, ‘’Belediyemizin araç parkına son teknoloji ile donatılmış ve her türlü olaya anında müdahale yeteneğine sahip 2. İtfaiyemizi kattık. Önümüzdeki haftalarda almayı planladığımız iki araçla birlikte araç parkımızda bir eksiğimiz kalmamış olacak’’ dedi.

baslk-012.jpg

Ayrancı'da Değişimler Devam Ediyor

Ayrancı'da Değişimler Devam Ediyor

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber