Ayrancı’da Hıdrellez Coşkusu

Ayrancı’da Hıdrellez Coşkusu

Baharın, bereketin, birlik ve beraberliğin simgesi olan ve Türk - İslam tarihinde önemli bir yer tutan Hıdrellez, ilimiz Ayrancı ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl 19 uncusu gerçekleştirilen ve 06 Mayıs 2018 Pazar günü Ayrancı Baraj mevkiinde düzenlenen etkinliğe; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, Karaman Milletvekili Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Şenliğin düzenlendiği alana gelen Vali Meral, program öncesinde alanda kurulan ve yöresel ürünlerin sergilendiği çadırları gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve kolaylıklar diledi.
Osmaniye Mehteran Takımının seslendirdiği eserlerin ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, bir öğrencinin Vali Meral’e bereketin simgesi kabul edilen buğday demeti vermesiyle sürdü. Vali Meral ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşen şenlik ateşinin yakılmasından sonra program, Orta Asya’ya özgü Gökbörü atlı oyunun sergilenmesiyle devam etti. İzmir Kırım Derneği Halk Oyunları ekibin gösterilerinin ardından daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.
 
Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Karaman Milletvekili Recep Konuk, birlik ve beraberliğimize dikkat çektiği konuşmasında geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez’in tüm İslam Âlemine hayırlar ve bereketler getirmesi dileklerinde bulundu.
 
Hıdrellez’in, Türk Milletinin kültürel değerlerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Meral, mevsimlik bayramlarımız arasında yer alan Hıdrellez’in Türk dünyasının binlerce yıllık zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden birisini oluşturduğunu ifade etti.
 
Tarih boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk Milletinin, kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruduğunu ve kuşaktan kuşağa aktardığını dile getiren Vali Meral, Hıdırellez’in toplumsal huzurumuz artırması, birli ve beraberliğin muhafaza edilmesi dileklerinde bulunarak tüm karaman halkının Hıdırellez gününü tebrik etti bu güzel gün vesilesiyle bolluk, bereket ve sağlıklı günler temenni etti.
 
Konuşmaların ardından yerel sanatçıların sahne aldığı şenlik programı Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam etti.

icrk-058.jpg

Ayrancı’da Hıdrellez Coşkusu

Ayrancı’da Hıdrellez Coşkusu

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber