Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı

26 Haziran 2018 Salı günü İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fahri Meral, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, İl Emniyet Müdürür, Fikret Bayrakta İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve koordinasyon kurulunun diğer üyeleri katıldı.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

Vali Meral, toplumumuzu ve özellikle gençlerimizi derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda ilgili tüm kurumlarımız tarafından sürdürülen mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde artarak çalışması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu bağımlısı olan kişiler ve aileleriyle bire bir iletişime geçilmesini isteyen Vali Meral, bir ekip oluşturulması ve bu ekiple bağımlı vatandaşlarımıza mutlaka ulaşılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, metruk binaların yıkımıyla ilgili belediye, kamu kurumları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin devam ederek çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Vali Meral, toplantının sonunda katılımcılara teşekkür ederek, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucu bağımlığı konusunda danışmanlık hizmeti almak isteyen kişilerin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezine (ÇEMATEM), bilgisine erişmek isteyen kişilerin de Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattını arayabileceklerini hatırlattı.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber