Bakan Bolat: “200’ün Üzerinde Ülkeye 11 Bin 500 Kalem Ürün Satıyoruz”

Bakan Bolat: “200’ün Üzerinde Ülkeye 11 Bin 500 Kalem Ürün Satıyoruz”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, artık oyun kurucu bir ülke konumunda olduklarını belirterek, 200'ün üzerinde ülkeye 11 bin 500 kalem ürün sattıklarını ve ihracatı da son 20 yılda 7 kat artırdıklarını kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, artık oyun kurucu bir ülke konumunda olduklarını belirterek, 200'ün üzerinde ülkeye 11 bin 500 kalem ürün sattıklarını ve ihracatı da son 20 yılda 7 kat artırdıklarını kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Akademik Yıl Açılışı ve Konferansına katıldı. NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesindeki konferans salonunda yapılan programda gönüllerinin ve içlerinin acıdığını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Ömer Bolat, "Gazze'de dünyanın gözleri önünde başta çocuklar, kadınlar, yaşlılar, erkekler demeden 5 binin üzerinde kardeşimiz 15 gün kadar bir süre zarfında sivil yerleşim yerleri ve sivil insanlar hedef gözetilerek bombalanıyor. Cami, okul, hastane, hatta kiliseyi bile ayırt etmeden yapılan bir mezalim. Maalesef dünyaya hükmetmeye çalışan egemen güçlerin buna seyirci kaldıklarını, bunu haklı gördüklerini, duyarsız kaldıklarını ve böylesi ikiyüzlü bir politika istediklerini bir kez daha görmüş olduk. Maskeler düştü. Bu konuya nasıl çifte standartla yaklaştıklarını görmüş olduk. İslam Dünyası ve Türkiye olarak bütün gücümüzle Gazze'nin yanında yer almak için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Dışişleri Bakanı'mız, Sağlık Bakanı'mız ve hepimiz gayret gösteriyoruz. Gazze'nin ve Gazzelilerin yanındayız ve yanında olmaya inşallah devam edeceğiz. Önce ateşkes sonra kalıcı barış ve inşallah iki devletli bölgede bir düzenin kurulmasıyla ancak bu kanın durdurulması mümkün olacak" dedi.

"İhracatımızın yüzde 45'ini gelişmiş zengin ülkelere yapıyoruz"

Türkiye'nin artık oyun kurucu bir ülke durumunda olduğunu ifade eden Ömer Bolat, "Birbirimizi sever ve saygı duyarsak, ülkemizi seversek, disiplinli ve çok çalışırsak, sistematik çalışırsak, yeniliklere açık olursak, artırırsak ve ekip çalışması yaparsak milli değerlerimize, tarihi mirasımıza sahip çıkarsak çok daha başarılı, güçlü bir Türkiye'yi birlikte yapacağız. Türkiye yüzyılı siz gençlerin omuzlarında inşallah yükselecek. Eskiden bize "siz onu yapamazsınız, bunu yapamazsınız, biz size satalım" derlerdi. Ama hamdolsun prangaları kırdık, özgüvenimiz tam. Her şeyi yapabiliyoruz. 200'ün üzerinde ülkeye 11 bin 500 kalem ürün satıyoruz ve ihracatımızı da son 20 yılda 7 kat artırdık. Bu anlamda ihracatımızın yüzde 45'ini de gelişmiş zengin ülkelere yapıyoruz. Amerika'yı, Kanada'ya, İngiltere'ye baktığımızda ihracatımızın yüzde 60'ından fazlasını bu ülkelere yapıyoruz. Demek ki kaliteli ve rekabetçi fiyatlarda yapıp satabiliyoruz ki adamlar alıyor. Almaya mecbur değil. Gider başka ülkeden de alabilir. O anlamda başarılarımızla da iftihar edelim. Ama yetinmeyelim daha iyisini yapmaya çalışalım inşallah" şeklinde konuştu.

Bakan Bolat daha sonra öğrencilere "Gençler İçin Meslek Sırları ve Kariyer Yönetimi" konulu sunum yaptı.

NEÜ Rektörü Cem Zorlu da "Ülkemizin gelişim dinamiğiyle paralel, ismine yaraşır bir kurum olma iddiası taşıyoruz. Yükseköğrenim kurumları içerisinde "Dünyada ilk 500, Türkiye'de ilk 5" diyerek açık, somut ve ölçülebilir bir hedefimizin olması, bu bilincin bir gereğidir. Her alanda kendi geleneğini oluşturan ve kendi modelini geliştiren bir üniversite olarak görünürlüğü çok daha fazla bir yükseköğretim kurumu olmaktan başka çaremiz yok. Hasılı fikir, yürek ve alın teriyle bir başarı hikayesine talibiz. Necmettin Erbakan Üniversitesi, başarıyı bir kurum kültürü olarak benimsemiştir. Tüm akademik ve idari süreçlerde uyguladığımız strateji ve izlediğimiz yöntemler, başarıyı bir kurum kültürü haline getirmek üzere kurgulanmaktadır. Gerçek problemleri deşifre edip etkili çözümler bulurken, verimli ve sürdürülebilir faaliyetlerimizi çoğaltırken, doğru hedeflerin belirlenmesi ve belirlenen hedeflere ulaşabilme çabasındayken ve sürekli iyileştirme süreçleriyle ilgili risk analizleri yaparken, başarı, değişmezimiz olmayı sürdürüyor. Başarılı bilim insanları ve adaylarına kapılarımızı sonuna kadar açma politikamız, yükselme kriterlerinde yaptığımız değişiklikler, geleneksel hale getirdiğimiz akademi ödülleri, başarılı öğrencilere yönelik başlattığımız başarı bursları ve yine başarılı mezunlara yönelik düzenlediğimiz bölüm birincileri mezuniyeti, benimsediğimiz anlayışın birer göstergeleridir. Başarı üzerine bina etmeye çalıştığımız kurum kültürümüzün çıktıları olan başarılı sonuçlar, hamdolsun son 5 yıldır yüzümüzü güldürüyor" diye konuştu.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, üniversite akademik personeli ve öğrenciler de katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber