Bakan Lütfi Elvan Karaman'a Geldi

Bakan Lütfi Elvan Karaman'a Geldi

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantılara katılmak için Karaman’a geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Karaman’da ilk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde karşılanan Bakan Elvan’ın ziyaretinde; AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, daire müdürleri ve partililer hazır bulundu.

    Valilik ziyaretinin ardından meslek odaları ve STK temsilcileriyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Bakan Elvan, burada “Kalkınan Güçlü Türkiye’de Gelişen Şehir Karaman" isimli toplantıya katıldı. 2002 yılından itibaren Türkiye'nin büyük bir kalkınma hamlesi başlattığını vurgulayan Bakan Elvan, 14-15 yıllık süreçte milli geliri 4 katına çıkarttıklarını belirterek; Türkiye’nin demokratikleşmesi, hak ve hürriyetlerin ısrarla yukarılara çekilmesi, ülke ekonomisinin daha da iyi noktalara gelmesi, sağlık, ulaşım gibi birçok alanda çok önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

    Bakan Elvan daha sonra Piri Reis Vadisi Projesi ve Doğukışla köprüsünde incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dan bilgi aldı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Karaman gezisi, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ve İsmetpaşa Caddesi’ndeki esnaf ziyareti ile devam etti. Ak Parti il binasında partililerle buluşan Bakan Elvan, yaptığı konuşmada: “Biz devletimizi daha güçlü yapmak istiyorsak, birilerinin vesayeti altında yaşamak istemiyorsak sizin o güçlü desteğinize ihtiyaç var. Görüyorsunuz, hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Türkiye’ye saldırmaya başladılar. 16 Nisan’da Türkiye için son derece kritik bir referandumu gerçekleştireceğiz. Sizlerin desteği sürdüğü müddetçe biz de Allah'ın izniyle korkmadan dimdik ayakta duracağız. Hala 40-50 yıl öncesinin Türkiye’si var zannediyorlar. Kimse kusura bakmasın bizim gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, herkes dünyada neler olup bittiğini çok iyi biliyor, net bir şekilde görüyor” dedi.

    Esnaf ziyaretinde İsmetpaşa Caddesi’nde ki vatandaşlarla selamlaşan ve sohbet eden Bakan Elvan, çarşı esnafına bol kazançlar temennisinde bulundu. Bakan Elvan daha sonra Hatuniye Medresesi’nde Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu Evet Destek Platformu programına katıldı ve ardından Müsiad’ı ziyaret etti.

    Bakan Elvan’dan Karaman’a Yeni Yatırım Müjdeleri


    Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Karaman ziyareti, Grand Otel de onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi. Bakan Elvan yemeğin ardından yaptığı konuşmada Karaman’a yeni yatırım müjdeleri verdi.

    Karaman Havaalanı için çalışmaların bu yıl içerisinde başlayacağını söyleyen Bakan Elvan, artık kırsal bölgelerde ki tüm yolların sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi. Bakan Elvan’ın Karaman için bir diğer sürprizi de; Tapucak Mahallesi’ndeki evlerin giydirmeleri, sokak sağlıklaştırması ve Karadağ’ı bölgenin en cazibe merkezi haline getirecek olan proje çalışması oldu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber