Bakanların Karaman Mesaisi

Bakanların Karaman Mesaisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan toplu temel atma merasimine iştirak etmek ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a geldi.

İlk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret eden Bakanlar Vali Fahri Meral'den şehirle alakalı bilgi aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ziyarette yaptığı konuşmada 8 tesisin toplu olarak temelini atacakları bilgisini verdi. Bunlardan 2'sinin baraj ve sulama, 4'ünün gölet ve sulama, bir dere ıslahı bir de paket orman tesisi olduğunu aktaran Prof. Dr. Eroğlu, "Karaman’a 14 müjdeyle geldik. 115 milyon Türk lirası, 7 adeti DSİ’ye ait 5 adeti Orman Genel Müdürlüğünün, bir adet Doğa Koruma ve Milli Parklar, bir adet ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yatırımları var. Bu müjdelerin tamamının temelini atıyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl orman teşkilatının muazzam bir seferberlik içinde olduğuna değinen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017-2018 ağaç dikim mevsiminde yıl sonuna kadar 44 bin 536 dekar alanda 3 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturulacak. Ayrıca bu yıl bir bal ormanı kuracağız. Karaman'da 120 haneye 2 milyon 200 bin lira kredi ve hibe desteği verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan '5 bin köye 5 bin gelir getirici orman' projesi kapsamında 8 köyde gelir getirici ağaçlandırma çalışması yapılacak." 

İnşa edilen su arıtma tesisini de Şeb-i Arus’a kadar hazır hale getirmeyi amaçladıklarını bildiren Bakan Prof. Dr. Eroğlu, "Karaman kültürümüzün merkezi. Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe’ye yaptığı katkı daima hatırlardadır. Ruhu şad olsun. Karaman’a ne yapılsa azdır. Hükümet olarak şu ana kadar 11 milyar liralık yatırım yapmışız buraya, son 16 yılda. Bakanlık olarak da 7 baraj, 6 gölet inşa ettik. 76 bin 870 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçimizin cebine, her yıl ilave olarak 32 milyon lira para akıyor. 6 dere ıslahı yaptık, 64 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir ormanı, 5 bal ormanı, 6 mesire yeri tesis ettik, 9 adet de otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk." değerlendirmesini yaptı.

Prof. Dr. Eroğlu bu yatırımların yanı sıra şehre 4 yeni baraj ve 4 yeni gölet kazandırılacağı müjdesini de verdi.
web_karaman_merasim_6

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: “Bu Terör Örgütlerinin Kökünü Kurutuncaya Kadar Hep Birlikte Bu Mücadeleyi Sürdüreceğiz”

Bakan Lütfi Elvan ise burada yaptığı konuşmada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Terör örgütleriyle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirten Elvan, "Hükümet olarak kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Bu terör örgütlerinin kökünü kurutuncaya kadar hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle bu terör örgütlerinin de kökünü kurutacağız. Hiçbir şekilde bu saldırılar bizi yıldırmayacaktır. Biz daha da güçlü şekilde, nerede olurlarsa olsunlar, inlerine kadar girip, ister içerde, ister dışarıda etkisiz hale getirmek için yoğun bir şekilde hem Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hem Emniyet mensuplarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Allah’ın izniyle hep birlikte, milletimizin de desteğiyle bunları tamamıyla ortadan kaldıracağız." diye konuştu.

Karaman'a müjdelerle geldiklerini anlatan Elvan, 120 milyon liralık yatırımın temelini atacaklarını bildirdi. Bakan Elvan, şehrin hızla geliştiğine işaret ederek, “Ulaşımda Karamanımızın tıkanan damarlarını önemli ölçüde açtık. Şu an itibarıyla ulaşımdaki sorunlar büyük ölçekte giderildi. Kısa bir süre içerisinde Karaman’ın ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak.” ifadesini kullandı.

Karaman Valiliği’nde muhtarlarla bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan daha sonra Karaman Belediyesi’ni ziyaret etti.
 

“Karaman’a Her Türlü Desteği Verdik”

Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, buradaki konuşmasında, Karaman'a her türlü desteği verdiklerini, su arıtma tesisini 16 Aralık'ta tamamlayacaklarını söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Türkiye'nin en çalışkan belediye başkanlarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, "3 Kasım 2002'de AK Parti gümbür gümbür iktidara geldi. O günden bu yana yatırımlara imza attık." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Eroğlu şehre yapılan yatırımlarla alakalı, "Geçmişte doğru düzgün bölünmüş yol yoktu. İller içinde ulaşımda en çok pay alan il Karaman. Karaman'a yatırımlar yağmur gibi yağdı." diye konuştu.

Belediye’den sonra Karaman AK Parti il başkanlığını ziyaret eden Bakanlar daha sonra toplu temel atma merasimine iştirak etti.
web_karaman_merasim_1

“Karaman Her Şeyin En İyisine Layıktır”

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

 “Karaman Anadolu’nun kilidi olan muhteşem bir ilimiz. Burada su altın değerinde. Biz Karaman’ı suyla buluşturmak istiyoruz. 17.034 metre uzunluğundaki Mavi Tünel tamamlandı. Hotamış Depolamasına kadar su geliyor. Artık Karaman Ovası suya doyacak. Konya Ovası Projesi (KOP) unutulmuştu, ilk defa hükümetimiz döneminde hatırlandı. 2003’te Başbakanımızın talimatıyla DSİ’nin tozlu rafları arasından indirdik. 2019 sonuna kadar KOP kapsamındaki bütün projeler tamamlanacak. DSİ artık burada destan yazacak. Hükümet olarak Karaman’a son 15 yılda 11 milyar TL yatırım yaptık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 4,5 milyar TL yatırım yaptık. Karaman’da 27 baraj ve göletle bir rekora imza atacağız. 28 sulama projesini 31 Aralık 2019 saat 16.59’a kadar bitireceğiz. Karaman her şeyin en iyisine layıktır. Her şey millet için.”

Terörü kesinlikle bitireceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı ve daha sonrasında da terör hadiselerine karşı duruşunuz için bütün Karamanlılara teşekkür ediyorum. Rabbim milletimizin geleceğini engellemek isteyen FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi hain terör örgütlerinin, hain planlardan bizleri korusun. Onları ve onlara destek veren bütün ülkeleri perişan eylesin.” dedi.
web_karaman_merasim_2

Karaman’a 14 Yatırım Müjdesi

Karamanlı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Karaman’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Karamanlı hemşerilerime 14 yatırımın müjdesini veriyorum. Fidan üretimi, bal ormanı, mesire yerleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, avlak sahalarında çevre düzenleme çalışmalarının yapılması ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 115 milyon lirayı buluyor. Karaman bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile protokol üyeleri butonlara basarak 8 tesisin toplu olarak temelini attı.
web_karaman_merasim_3

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 2 adedi baraj ve sulama, 4 adedi gölet ve sulama, 1 adedi taşkın koruma tesisi ile 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 120 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 10.260 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 5 milyon 290 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 2 adet yerleşim yeri ve 550 dekar zirai alan taşkın zararlarından korunacak.
web_karaman_merasim_4

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Karaman’da düzenlediği merasimde 8 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası, 1 kooperatife destekleme ile 2 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verildi.

Bakanların Karaman Mesaisi

Bakanların Karaman Mesaisi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber