Bamya Çorbasına Konya'da Coğrafi İşaret Tescili

Bamya Çorbasına Konya'da Coğrafi İşaret Tescili

Konya'nın yöresel lezzetlerinden bamya çorbasına, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Konya'nın yöresel lezzetlerinden bamya çorbasına, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuklulara dayanan mutfak kültürünü Türkiye ve dünyaya tanıtmak, gastronomi turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Konya yemeklerini tescillemek için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret tescil başvurularında bulunduklarını aktaran Altay, "Fırın kebabı, ekmek salması, tirit, su böreği, etli yaprak sarması gibi Konya mutfağına ait birbirinden güzel lezzetlerin olduğu 51 yemek listesiyle Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığımız müracaatta listenin başında bulunan bamya çorbası, başvurusu kabul edilen ilk yemek oldu. Şehrimiz için hayırlı olsun." diye konuştu.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, buna ilişkin belgeyi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu'ya takdim etti.

20210312-2-47303327-63317773-web.jpg

20210312-2-47303327-63317774-web.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber