Başarılı Kadınların Okuma Yazma Sertifikaları Verildi

Başarılı Kadınların Okuma Yazma Sertifikaları Verildi

Okuma yazma seferberliğinin başarılı kadın kursiyerleri yarım kalan hayallerini gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Ülkemizde herhangi bir nedenle eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmelerini ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan çiftinin himayelerinde başlatılan kurslarla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Ülke genelinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında, Karaman’da açılan kursları başarıyla tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

“527 kişi kurslarımıza kayıt yaptırdı”

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hüseyin Küçük, tören öncesi yaptığı konuşmada, okuma yazma seferberliği kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Hüseyin Küçük, “Çalışmalarımızın neticesinde toplam 922 okuma yazma bilmeyen kursiyere ulaşılmıştır. Bunlardan 527 kursiyer bu kurslara kaydedilmiştir. 51 adet I. Kademe okuma yazma kursu açılmış 3 adet I. Kademe Seviye Tespit Sınavı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Vali Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral kursiyerlere belgeleri bizzat kendileri verdi

Çeşitli sebeplerle okuma yazma öğrenemeyen kadın kursiyerler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan ve Karaman Valisi Fahri Meral ile eşi Hanımefendi Zehra Meral’inde bizzat yakından takip ettiği okuma yazma kurslarında yarım kalan hayallerini gerçekleştiriyor. Yaşlı teyzelerde kurslar sayesinde hayatlarının ikinci baharında kalemi eline alarak okuma yazma öğrendiler. 

Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral okuma ve yazma azimleriyle hem çocuklarına ve torunlarına hem de topluma örnek olan başarılı kursiyerlerle yakından ilgilenerek onları tebrik etti. Kurslarda başarılı olan kursiyerlerin haklı gururları mutluluklarına yansırken Vali Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral ile başarılarının sevincini paylaşarak Meral çifti ile bol bol fotoğraf çektiler.

Programın sonunda Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral ile İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından başarılı kursiyerlere kurs bitirme belgesi verildi.

basliksiz-2-054.jpg

Başarılı Kadınların Okuma Yazma Sertifikaları Verildi

Başarılı Kadınların Okuma Yazma Sertifikaları Verildi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber