Başkan Büyükkılıç, "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" Sanal Sergisine Katıldı

Başkan Büyükkılıç, "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" Sanal Sergisine Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli canlı anlatımlı sanal sergiye katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli canlı anlatımlı sanal sergiye katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ilk olan sergi, sosyal yaşama katkı sunmak amacıyla KAYMEK tarafından hazırlandı.

Canlı anlatımlı "Medeniyetin Dehası Mimar Sinan" isimli sanal sergi, sosyal medya platformlarından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Büyükkılıç, sergiyi hazırlayan KAYMEK ekibine teşekkür etti.

Kayseri'yi daha iyi yerlere taşımak için çalıştıklarını belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Mimar Sinan Ağırnas’ta doğmuş ve tam 97 yıllık ömründe 375’ten fazla eser kazandırmış, her biri değer olan eserler silsilesine sahip olmuştur. Erciyes’in bağrında doğup, oradan aldığı ilhamla Süleymaniye’yi imar ve ihya etmiştir. Kayserili olmaktan, Mimar Sinan’ın hemşehrisi olmaktan, Erciyes Dağı’nın eteğinde yetişmekten, alimler, veliler şehri Kayseri’ye hizmet etmekten keyif alıyoruz. Sıkıntısıyla sevinciyle bir yılı geride bıraktık, Rabbimize yeni bir yıla başlamayı nasip ettiği için şükrediyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kıymetli ekibiyle kadrolarıyla beraber bizleri seven, güvenen hemşehrilerimize layık olma yolunda, gerek şehrimizin fiziki yapısı, gerekse sosyal kültürel turizm alanındaki çalışmalarıyla 2020’yi dolu dolu geride bırakıyoruz. İnşallah 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde Kayseri'mizi daha iyi noktalara taşımayı, hizmetler ağı ile buluşturmayı ve Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmayı amaçlayarak, hizmet ediyoruz."

Büyükkılıç, pandemi sürecinde, KAYMEK marifetiyle yaklaşık 3 milyon maske ürettiklerini, KASKİ marifetiyle dezenfektan, kolonya, paket su üretip dağıttıklarını, 2021’de de bu hizmetlerin devam edeceğini aktardı.

Başkan Büyükkılıç,

Başkan Büyükkılıç,

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber