Başkan Büyükkılıç'tan Toplu Ulaşımda Hes Kodu Uyarısı

Başkan Büyükkılıç'tan Toplu Ulaşımda Hes Kodu Uyarısı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan HES kodunun önemine kamu kurumlarında bizzat şahit olduklarını belirtti.

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşların tamamının Kayseri Ulaşım AŞ'nin resmi internet sitesinden 15 Kasım'a kadar "Toplu Taşıma Kart-HES Kodu" eşleştirmelerinin sisteme tanımlaması gerektiğini bildirdi.

Büyükkılıç, yatığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan HES kodunun önemine kamu kurumlarında bizzat şahit olduklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge doğrultusunda toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların 15 Kasım'a kadar "Toplu Taşıma Kart-HES Kodu" eşleştirmelerinin sisteme tanımlaması gerektiğini vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Toplu taşıma kartı kullanan bütün vatandaşlarımızın Kayseri Ulaşım AŞ'nin resmi internet sitesinden ad, soyad, kimlik numarası, süresiz HES kodu ve toplu taşıma kart numarası bilgilerini sisteme kaydederek 'Toplu Taşıma Kart-HES Kodu' eşleştirmelerini en geç 15 Kasım 2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Toplu taşımada kullanılan tam, indirimli ve serbest kart kullanıcılarının tamamı bu işlemi gerçekleştirmelidir. Eşleştirme işlemi tamamlanmış anonim/isimsiz bir toplu taşıma kartı da kişiye özel kart niteliği kazanacaktır ve sadece HES kodu eşleştirilmiş kişi tarafından kullanılabilecektir."

15 Kasıma kadar taşıma kartlarına HES kodunu tanımlamayan vatandaşların toplu taşıma araçlarına alınmayacağını aktaran Büyükkılıç, bulaş riskinin azaltılması ve güvenli seyahatin sağlanması için şehir içi toplu ulaşım kullanımı bilgilerinin günlük olarak Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacağını bildirdi.

Başkan Büyükkılıç'tan Toplu Ulaşımda Hes Kodu Uyarısı

Başkan Büyükkılıç'tan Toplu Ulaşımda Hes Kodu Uyarısı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber