Başkan Çalışkan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Çalışkan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan mesajında; “Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

“Kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsurudur. Kadınlarımız tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu onurlu kadınlarımız, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır.

Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Bu hususta, belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmenin gayreti içerisinde hanımlara yönelik faaliyetler yürütmektedir. Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere hanımlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi vurgulamak istiyorum.

Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklılığa ve ayrımcılığa yer olmaması gerektiğini hatırlatıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Otobüsler Ücretsiz

Bu arada Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 8 Mart’ta belediye otobüslerinin kadınlara ücretsiz olacağını söyledi.

Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada: “8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle şehir içi ulaşımı sağlayan belediye otobüslerimiz, 8 Mart 2017 Çarşamba günü hanımlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecektir” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber