Başkan Ertuğrul Çalışkan Çalışmaları Değerlendirdi

Başkan Ertuğrul Çalışkan Çalışmaları Değerlendirdi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek Karaman’da yürütülen projelerin son durumları ve belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karaman Belediyesi Encümen Salonunda saat 10.30’da düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra; Başkan Yardımcısı Abdullah Bağırgan ile ulusal ve yerel medyada görev yapan basın mensupları katıldı. 

Toplantıda, Karaman Belediyesi’nin bakanlıklarla birlikte ortak yürütülen projelerin son durumları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye çalışmalarına da değinerek göreve geldiği günden itibaren Karaman’da 11 Milyar liralık kamu yatırımı, 400 Milyon TL’ye yakın da belediye yatırımı gerçekleştirildiğini söyledi. 

Şehrin tanıtımı için yaptıkları çalışmalardan dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasın başlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Hizmetlerimizi ve vatandaşlarımızın beklentilerini en üst noktaya taşımak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçmiş dönemleri baz alarak şehrimizde yapılanlara bakarsınız, bizim dönemimizde ne kadar çok yatırım yaptığımızı göreceksiniz. Karaman’ın il oluşundan bugüne kadar, bütün dönemlerde neler yapılmış bir kıyaslama yapılması gerekir. Şehrimiz bu noktalara geliyorsa bu birlik ve beraberliğin sayesindedir. Karaman’a kim hizmet etmek istiyorsa kapımız ona her zaman açıktır” dedi.

Kent Meydanı ve Topucak Yenileme Alanı Projesi İhaleye Çıkıyor

Karaman için önemli projelerden biri olan Aktekke Kent Meydanı Projesi ve Topucak Yenileme Alanı Projesi’nde artık uygulama safhasına geçildiğini ifade eden Başkan Çalışkan, 2019 yılı içerisinde Aktekke Kent Meydanı 1. Etabının ve Topucak Yenileme Alanının tamamlanacağını söyledi. Başkan Çalışkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Aktekke Kent Meydanı 1. Etabının, muhtemelen Ocak ayında ihale esas şekli hazırlanacak ve Türk Dil Bayramı öncesinde temelini atmış olacağız. Yaklaşık 80 bin m2 Kentsel Yenileme Alanında yer alan; Eski Karaman Devlet Hastanesinin bulunduğu alan, Anafartalar İlkokulu ve çevresini kapsayan Ticaret Alanı, Kültürel Tesis Alanı, Park ve Otopark olarak gösterilen alanlar 1. Etap olarak belirlenmiştir. 1. Etap içerisinde; 7 buçuk metre yükseklik şartını aşmayacak ve Karaman Kalesi siluetini kapatmayacak şekilde kentsel doku ile uyumlu ve aynı zamanda modern bir planlama çerçevesinde ticari faaliyetlerin yapılacağı 24 adet dükkândan oluşan toplamda 6700 m2’lik 2 adet bina olacak. Kültürel tesis alanı olarak ayrılmış olan parselde önündeki meydanla bütünleşen ve içerisinde 370 kişilik bir konferans salonu, bilim merkezi, turizm merkezi, sergi salonu, kütüphane, atölyeler ve toplantı salonları yer alan bir kültür merkezi yapısı yer alacak. Burada yapılacak çeşitli etkinlikler yeni oluşturulacak kent meydanında sosyal canlılığa önemli bir katkıda bulunacak. Burası tamamen yayalaştırılmış, etrafında ticari ve kültür merkezlerinin olduğu çok nezih bir meydan olacak. Burada yapılacak olan sosyal donatı alanlarını ve meydan düzenlemesini Karaman Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. Böylelikle belediyemize belli ölçüde bir gelir elde etmiş olacağız.”

Topucak Yenileme Alanı Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çalışkan: “Topucak I ve Topucak II Yenileme Alanı Uygulama Projesinin Uygulanması, İzlenmesi ve Denetimine İlişkin KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile 16 Ekim 2017 tarihinde protokol imzalandı. Topucak Yenileme Alanı Projeleri ile ’Yenilenerek Koruma ve Yaşatarak Kullanma’ bağlamında tescilli yapıların birbiriyle ilişkilendirerek yaşayan bir kentsel alan yaratılması hedefleniyor. Özel Proje Alanı olarak tanımlanan alan içerisinde, Koruma amaçlı imar planında belirlenen kriterler doğrultusunda yapılacak olan çok amaçlı sosyal donatılar; Çeşmeli Kilise, Yeni Hamam ve Tartan Evi ile bağlanarak birbiriyle ilişkilendirildi. Sosyal yapılar içerisinde; butik otel şeklinde pansiyonlar, el emeği ürünlerin satılacağı dükkanlar ve cafe-restaurant tarzı işletmeler olacak. Proje içerisinde ayrıca 600 araçlık yeraltı otoparkı yer alıyor. Topucak meydanı ve burada yapılacak olan faaliyetler, vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek şekilde tüm sıkıntısını çözecek. Proje şu an Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayında. İnşallah Ocak-Şubat ayı gibi ihale tarihini alırız” dedi.

Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde Karaman’ın da hak ettiği yeri alacağını belirten Başkan Çalışkan, Bakanlıklarla birlikte ve Karaman Belediyesi’nin yürüttüğü; Serbest Bölge, Teknokent, Lojistik Merkez, Piri Reis Vadisi, Spor Yatırımları, Havaalanı, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi, Hızlı Tren, Çevre Yolu, Türk Dünyası Kültür Parkı, Seyir Terasları, Alt ve Üst Geçit çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Çalışkan son olarak, 2014-2016 döneminde yatırım giderlerinin % 28’den % 36’ya çıktığını, % 34 olan cari harcamanın % 22’ye, personel giderlerinin de % 26’dan % 18’e düşürüldüğünü söyleyerek bütçeye önemli bir katkı sağlandığını kaydetti.

baslk-033.jpg

Başkan Ertuğrul Çalışkan Çalışmaları Değerlendirdi

Başkan Ertuğrul Çalışkan Çalışmaları Değerlendirdi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber