Başkan Hayri Samur'un Yol Arkadaşı

Başkan Hayri Samur'un Yol Arkadaşı

Karaman'ın Sarıveliler ilçe Belediye Başkanı Hayri Samur, çalışmalarında makam aracı olarak 1952 model arazi aracını kullanıyor.

Dağlık bölgede ağır şartlara uygun arazi araçları, yıllardır insanların ihtiyaçlarını karşılıyor. 1950'li yıllarda motorlu araç sayısı çok azken, bugün her evin önünde en az bir otomobil bulunuyor.

55 yaşındaki Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, yaşı ilerlese de halen kullandığı 1952 model aracından vazgeçemiyor.65 yıllık Willys marka arazi aracını kullanmaya devam eden Başkan, vatandaşları ayağına kadar dağ taş demeden giderken, makam aracı olarak "Hala delikanlı" dediği arazi aracını kullanıyor.

Samur, yaptığı açıklamada, insanlar için hayatlarındaki ilklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin şanslı bir çocuk olduğunu belirten Samur, "Çocukluğumda Taşeli bölgesinde motorlu taşıtlar yok denecek kadar azdı. Bu araçlar çok pahalıydı. Ya zenginlerde ya da taşımacılık yapanlarda bulunurdu. Ben şanslıydım, çünkü ailemin bir cipi vardı." dedi. 

- "Aracıma gözüm gibi bakıyorum"

Henüz 13 yaşındayken araç kullanmayı öğrendiğini dile getiren Samur:

"Çok otomobilim oldu ama çocukken kullandığımız arazi aracını unutamadım. O yüzden 20 yıl önce 1952 model bir araç satın aldım. Bu araç benim çocukluk hayalim. Henüz 13 yaşındayken aileme ait böyle bir araçta şoförlüğü öğrendim. Orijinaline uygun olarak tamir ettirdim. Şimdi aracıma gözüm gibi bakıyorum. 

Bu aracı kullanmaktan zevk alıyorum. Keçinin gidemeyeceği yerlere bununla gidiyorum. Aracımın her aksamı sorunsuz çalışıyor. Benden tam 10 yaş büyük. 65 yaşında olmasına rağmen hala delikanlı."

Samur, ilçenin dağlık bir alanda yer aldığını, yaylalarda belediye çalışmalarının olduğunu ifade ederek, "Yaylalardaki çalışmaları genellikle hafta sonları takip ediyorum. Oralara da arazi aracımla gidiyorum." dedi.

- Özellikle yaşlıların çok ilgisini çekiyor

Yaşlı insanların yolda aracını gördüklerinde geçmişi hatırladıklarını aktaran Samur, şu ifadeleri kullandı:

"Bu araçlar normalde 4 kişilikti. Bölgede yolcu taşımacılığında kullanılıyordu. Sarıveliler, Ermenek ilçesine bağlı bir beldeydi. Buradan Ermenek 40 kilometre. Bu 40 kilometrelik yol 4 saatte gidilebilirdi. 50 yıl önce Ermenek'e 4 saatte gidiyorduk. Şimdi Karaman'a, Konya'ya 2 saatte gidilebiliyor. Bir hastaları olsa ambulanslar, helikopter ambulans var. Herkesin otomobili var. Lüks yolcu otobüsleri var. Köy yolları bile artık asfalt.

40 kilometreyi 4 saatte, üstelik 13 kişi binerek giden bir insan bu araçları unutabilir mi? Zorlukları yaşayan insanlar o gün ile bugünü bu aracı gördüklerinde kıyaslama imkanı bulabiliyor."

Samur, arazi aracını kesinlikle satmayı düşünmediğini vurgulayarak, "Bu aracın değeri benim yanımda ölçülmez. Ömrüm oldukça kullanacağım. Çocuklarıma da miras bırakıp, onlardan da satmamalarını, iyi bakmalarını isteyeceğim. Belki dünyada bile bu şekilde çalışan, bulunduğu bölge için sembol olmuş çok az araç vardır." ifadelerini kullandı.

hayri-samurun-yol-arkadasi.ic-002.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber