Başkan Seçer: "Temel Amaç Eğitimde Fırsat Eşitliği"

Başkan Seçer: "Temel Amaç Eğitimde Fırsat Eşitliği"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağında, YKS ve LGS kurs merkezlerinin desteğiyle sınavlara hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağında, YKS ve LGS kurs merkezlerinin desteğiyle sınavlara hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandıkları hakkında konuşan Seçer, nitelikli liselere ve üniversitelere yerleşen öğrencileri tebrik etti. Seçer, başarılarından dolayı kutladığı öğrencilere, "Umut ediyorum bundan sonraki eğitim, öğretim hayatınızda daha başarılı günleriniz olur" dedi. Gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydalı bireyler olacağına inandığını belirten Seçer, "Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ülkemiz adına da makro anlamda da insanlık adına da bundan sonraki hayatınızda yararlı olacağınızı düşünüyorum" diye konuştu.

Yerel yönetimler olarak eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Seçer, Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını da hatırlatırken, "Şu ana kadar 20'ye ulaştık. Hem ilçe merkezlerinde, hem merkezde hem de merkez mahallelerde. Burada temel amaç eğitimde fırsat eşitliği. Eğitim seviyemizi yükseldikçe de kente katkımız olacak" ifadelerini kullandı.

"İnsanın sosyalleşmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaşlarının olması lazım"

Gençlerin bundan sonraki eğitim hayatında oluşturacağı çevrenin gelişimleri için önemli olduğuna da değinen Başkan Seçer, "Burada belediyemizin dershanesine gittiniz ve öğretmenlerinizle olan ilişkilerin ne kadar pozitif yansımaları olduğunu bana aktarıyorsunuz. Bize moral oldu, motivasyon oldu, bizi rahatlattı, kendimizi iyi hissettik. Bunlar güzel şeyler. Benim tam da bahsetmek istediğim bu. İnsanın sosyalleşmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaşlarının olması lazım. Her şeyden öte insanların sevdiğinin olması lazım. Sevdiği insanların annesi, babası, arkadaşlarının olması çok önemli" diye konuştu.

"Ülkemiz ve insanlık adına yararlı olacağınızı düşünüyorum"

Seçer, gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydalı bireyler olacağına inandığını belirterek, "Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ülkemiz adına da makro anlamda da insanlık adına da bundan sonraki hayatınızda yararlı olacağınızı düşünüyorum. Beni şu anda mutlu eden farklı ilçelerden, farklı sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik yapıda olmanız, nereden geldiğiniz, hangi sosyal çevreden geldiğiniz ve bugün burada bir arada olmamız. Bu da son derece önemli. Hep diyoruz ya birlik, beraberlik, kardeşlik, biriz, beraberiz, güçlü olmamız lazım, kavga etmememiz lazım. Bu retorikte de kalmıyor, işte böyle vücut buluyor. Bakın biri Çilek Mahallesi'nden gelmiş, biri Tarsus'tan, biri Gülnar'dan, biri Anamur'dan. Kimse kimsenin etnik kökeni, inancı, yaşam biçimiyle ilgilenmesin. Biz, "Vicdanı hür, irfanı hür bireyleriz" diyoruz. Tam da böyle bir şey. Kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Başkan Seçer: "temel Amaç Eğitimde Fırsat Eşitliği"

Başkan Seçer: "temel Amaç Eğitimde Fırsat Eşitliği"

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber