Başkan Toktay Basınla Buluştu

Başkan Toktay Basınla Buluştu

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay’dan Veda Toplantısı

Görev süresi biten ve uzun zamandır aday olmayacağını ifade eden Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, bu sabah basın mensupları ile bir araya geldi.

KTSO Hizmet binasında düzenlenen toplantıya Başkan Toktay ve KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Yardımcısı Rıza Duru katıldı.

Bakanımız Lütfi Elvan’ın Desteklerini Asla Unutmayız!

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının öne çıkan hizmelerini hazırlanan sunum ile paylaşan KTSO Başkanı Mustafa Toktay; Karaman’da hizmette kaldıkları süre zarfında hizmet binasından, TOBB Fen Lisesinin kazandırılmasına, Karaman Tanıtım çalışmalarından, Turizm Çalıştaylarına, K-Yetki Belgelerinden –A sınıfı akreditasyonuna, TOBB Konsey Üyeliğine, Sempozyum, Paneller ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadara  KTSO’nun her zaman özveri ile hizmet verdiğini de ifade etti.

Yapılan önemli hizmetlerde özellikle Bakan Lütfi Elvan’ın da desteğine dikkat çekip teşekkür eden Başkan Toktay; “Aslında her zaman Karamanımızı kendi geçmişi ve kişiliği ile tanıtarak dışa açılan pencerede de en büyüğü olmayı hep yeğledik.” dedi.

13 yıldır Karaman’a iyi niyetle ellerinden gelen tüm çaba ve özverili ile hizmet etmenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Toktay;

“Bu süreçte Karamanımızın çıkarlarını ve üyelerimizin menfaatlerini hep gözettik. Yönetim Kurulu ve personelimizle birlikte bütün iyi niyetimizle hizmet etmeye özen gösterdik. Önümüzde seçimler var. Ben bu süreçte aday olmayacağım. Aday arkadaşlarımıza şimdiden çalışmalarında ve seçim sürecinde de başarılar dilerim. ”dedi.

Önemli Olan; Seçim Kazanmak Yada Kaybetmek Değil; Karaman’a hizmet edebilmek!

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, “Evet 13 yıllık hizmetin ardından artık ben aday olmayacağım. Bu süreçte Oda olarak bir ilke imza attık. Başkan adaylarını geçtiğimiz günlerde davet ederek seçim öncesi bir istişare yaptık. Temel konumuz ise Karamanımızı Ankara başta olmak üzere dışa karşı imajını zedeleyecek her hangi bir polemik ve konudan uzak tutmak oldu. Bunda hassasiyet gösteren aday arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu bir seçim kazanılır, kaybedilir. Hoşgörü kenti Karaman’da sevgimizi ve saygımızı bozmayalım dedik, bunları konuştuk. Çünkü birikimle kazanılan imaj ve saygınlığımızı yine sosyal ekonomik ve toplumsal olaylarla da hassasiyet gösterebilirsek yukarıdan bakıldığında bunun dönüşleri Karamanımız için olumlu oluyor. Bu konuda hassasiyet istedim. Ve bir şeyin altını çizeyim. Karamanımızda üyelerimizden bugüne kadar BİMER-CİMER gibi kurumlara hiçbir şikayet konusunda da muhatap alınmadık.” dedi.

Komşu İllere Göre Sınıfında En Düşük Ücretleri Talep Ettik!

Üye illerin oda aidatlarını ve Karaman’ın durumunu paylaşan Toktay, hizmette kaldıkları süre zarfında üyelere yük olmamak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

“Çünkü biz güçlü bir oda oluşturduk. Bütçemizin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde personel giderlerini dengeledik. Diğer iller 500 Tl ve üzeri aidat toplarken, biz kendi üyelerimizden bu rakamı 460 olarak belirledik. Üstelik diğer illerde yine hizmetlerde ücret alınırken, bizler üyelerimizden hizmet karşılığında ücret talep etmedik. Hep buna rağmen de gelirlerimizi artırmanın çabasına düştük. Yıllık bütçemiz 8 milyon TL’yi aşarken, kira gelirlerimizle de imkanımız ölçüsünde harcamalarda bulunarak Karaman Ticaret ve Sanayi Odamızı Ankara ve TOBB nezdinde saygın ve Oda haline getirdik.

Devir Teslim Töreni Yapmak İstiyoruz!

Kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman odada bir başkandan diğerine devir teslim yaşanmadığını bu durumu adaylarla konuştuğunu ifade eden Toktay sözlerine şöyle devam etti;

“Karaman Gıda sektörü ile gelişen bir il olarak anılırken, bizler alternatif arayışına girdik. Ve Turizm başta olmak üzere yöresel ürünlerimiz ve coğrafi işaret konusunda kentimizin markalaşması adına hiçbir faaliyetten kaçınmadık. Bizler bütün iyi niyetimizle çalıştık. Dediğim gibi bu bir veda değil, her zaman çay içecek ve sohbet edeceğiz. Ve seçim sonrasında da KTSO tarihinde bir ilke imza atarak yeni başkan ve yönetimine görevi devir teslim yöntemi ile devredeceğiz. KTSO seçimlerimiz şimdiden Karamanımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder, göreve talip arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz.” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber