Başkan Yılmaz’ın Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Yılmaz’ın Kadınlar Günü Mesajı

Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkemizde başlangıçta ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlanan Kadınlar gününün kadınların haklarını hatırlatmak ve yalnız olmadıklarını vurgulamak amacıyla kutlandığını belirten Yılmaz, ‘’Toplumda temel taşı ve ailede birliği sağlayan en önemli unsur olan Türk Kadını, her alanda fedakârlığını esirgememiş, sosyal bilincin kalkınmasında önemli görev omuzlamıştır’’ dedi.

Cinsiyetçi yaklaşımların her türlüsüne karşı olunması gerektiğini belirten Baro Başkanı Yılmaz mesajında; ‘’İnsan onurunu yok sayan, tarihimiz ve değerlerimizle bağdaşmayan çarpık, bozuk zihniyetlere karşı kadınlarımızla birlikte mücadele vereceğiz. Siyaset, bürokrasi, eğitim ve iş dünyası başta olmak üzere her alanda kadının dışlanması toplumun tamamı için zarar getirir.

Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini  kurtuluşa ve zafere götürmekte,  Anadolu kadınından fazla çalıştım”  diyemez sözü hepimiz için örnek alması gereken tutumun izahıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi eşleri, anneleri olmak üzere, her alanda varlıklarını, desteklerini hissettiğimiz kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılarımı sunarım’’ sözlerine yer verdi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber