Başkentte Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon

Başkentte Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon

Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 4 kişi tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı- Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, Helenistik döneme ait 14 heykel ele geçirildi

Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli gözaltına alınırken, Helenistik döneme ait 14 heykel ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürüttükleri çalışmalar kapsamında bir çetenin, yasa dışı yollardan temin ettiği tarihi eserleri piyasaya sürmeye çalıştığını tespit etti.

Zanlıların, bu yoldan haksız kazanç elde etmelerinin engellenmesi ve tarihi eserlerin koruma altına alınması amacıyla Akyurt ilçesi Yıldırım Mahallesi'nde operasyon düzenlendi.

Operasyonda, S.Ü, K.Ü, S.K. ve İ.Y. gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerince, Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen ve mermer taşından yapılmış 14 heykel ele geçirildi.

Başkentte Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber