Başyayla'da Kiraz ve Kültür Festivali Düzenlendi

Başyayla'da Kiraz ve Kültür Festivali Düzenlendi

Başyayla Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından 9 Temmuz Pazar Günü düzenlenen 2017 Kültür ve Kiraz Festivali ilçede coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşuna mütakiben  İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan  festival, Mehteran grubunun etkinliği ile devam etti. Daha sonra  festivale uzaktan yakından gelen misafirlere ve protokol mensuplarına  kiraz ikramı yapıldı.

Festival dolayısıyla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu festivale gelen misafirlere ve protokol üyelerine konuşma yaptı. İlçenin gelişmesi için yapılan çalışmalardan, projelerden bilgiler verdi. Bu çalışmaların yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ve minnetlerini dile getirdi.

Festival dolayısıyla gerçekleştirilen konuşmalardan sonra kiraz ağası seçimi yapıldı. Kiraz ağalığı  için yapılan atışmalar renkli görüntülere sahne oldu.

2017 yılı Kiraz Ağası Hüseyin Bulgurcu seçildi. Kiraz Ağası’na  kıyafeti giydirildi.

Daha sonra Aşık Selahattin Kazanoğlu bağlaması ile misafirlere ve protokol üyelerine eserlerini seslendirdi. Bu dinletinin ardından  protokol üyeleri Mehteran grubuna hediye takdim ederek toplu fotoğraf çektirdi. Fotoğrafın ardından belediyeye alınan araçların açılışı için kurdele kesildi.

basliksiz-1-013.jpg

Festival, misafirler ve halk için Sait Bulut Parkı’nda verilen yemekle sona erdi.  

Başyayla'da Kiraz ve Kültür Festivali Düzenlendi

Başyayla'da Kiraz ve Kültür Festivali Düzenlendi

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber