Beydilli, Başbakan Binali Yıldırım'ın aşiretine başkan vekili oldu.

Beydilli, Başbakan Binali Yıldırım'ın aşiretine başkan vekili oldu.

Karaman'ın tanınmış simalarından Emir Musa Beydilli Badılılar Aşireti Birliğinin kongresinde başkan vekilliğine seçildi.

17 Ekim 2016 Pazartesi günü Badılılar Aşireti Birliğinin 8. Olağan kongresi Diyarbakır'da yapıldı. Kongrede Şehmuz Polat Başkanlığında tek liste ile seçime gidildi. Katılan 381 Delegenin tamamının oyu ile ekteki liste yönetime seçildi. Aynı gün yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında da görev bölümü yapıldı ve yapılan açık oylamada Emir Musa Beydilli'ye başkan vekili görevi verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beydilli "Şahsım Başkanvekili görevine getirildi. Allah mahcup etmesin. Şu konuya önemle vurgu yapmak istiyorum. Badılı Aşireti Devletine, Bayrağına, toprağına ve dinine sımsıkı bağlıdır. Işini adaletten gücünü de demokrasiden alan 15 Temmuz çapulcu olayını lanetleyen, yeni kapı ruhunu benimseyen 36 ide toplam 100.000 nüfusa sahip büyük bir aile meclisidir. Değerli hemşerilerim Aşiret deyince yanlış anlamalara yol açılmaması için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Basına ve Kamuoyuna saygılarımla duyrulur. "dedi.

Karaman Bölgesinde "Beydilli" namıyla bilinen Badıllı Aşiretinin Anadoluya gelişleri 1055 yıllarına dayanıyor. Badıllı Aşireti darbe girişimine verdiği sert açıklamalarla hatırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber