Beyşehir'de Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz'den Kadına Şiddete Kınama

Beyşehir'de Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz'den Kadına Şiddete Kınama

Konya Beyşehir'de Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına şiddet eylemlerini kınadı

Konya'nın Beyşehir İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, kadına şiddetin, insanlık onuru, Müslüman inancı ve toplumun tarihi, örf ve adetiyle bağdaşmayan eylemler olduğunu söyledi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "kadın gözünden kadına dair" konulu fotoğraf yarışmasının Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki ödül törenine katılan Başsavcı Ersöz, yarışmada derece elde eden ve sergileme kazanan kadın fotoğrafçıların ödül ve teşekkür belgelerini verdi.

Ersöz, ardından kadınlarla birlikte kurdela keserek yarışmada derece kazanan ve sergilemeye layık görülen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını da gerçekleştirdi.

Başsavcı Ersöz, burada yaptığı konuşmada, son günlerde gündemde olan kadına karşı şiddet eylemlerini kınadı.

Ersöz, "Bizler cenneti anaların ayakları altına alan bir inancın mensuplarıyız. Kadına şiddet, insanlık onuruyla, gerçekten bizim inancımızla, bu toplumun tarihiyle, örfüyle, adetiyle bağdaşmayan eylemlerdir. Son günlerde gündemde olan kadına karşı şiddeti bu vesileyle ben de kınamak istiyorum. Kadın, yeryüzündeki merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakarlığın sembolüdür. Nesiller yetiştiren, hayatın her alanını güzelleştiren ve bizlere de gerçekten gelecek bahşeden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ersöz, sergiyi de gezerken  hayatın her alanında kadına dair her türlü karenin yer aldığını vurgulayarak, " Aynı zamanda bugünün anlamı ve önemine binaen bu güzel organizasyonda emege geçen herkese teşekkür ediyorum. Yakın tarihte Bitlis'teki helikopter kazasında yaşamını yitiren şehitlerimizi de anmadan geçmek istemiyorum. Burada şehit düşen ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."dedi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da Başsavcı Ersöz'e günün anısına bir hediye takdim etti.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Fotoğraf Kulübü, Beyşehir Belediyesi ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen fotoğraf yarışmasında, yarışmaya katılan fotoğrafların ön elemeleri de fotoğraf kulübünün kadın yöneticileri tarafından yapılırken, kadın fotoğrafçılar kadın fotoğrafları çekerek yarışmaya dahil oldu.

Yarışmada birinci gelen eserin sahibi 1500, ikinci 1000, üçüncü ise 750 liralık para ödülünün sahibi oldu.

20210308-2-47228418-63191040-web.jpg

20210308-2-47228418-63191042-web.jpg

20210308-2-47228418-63191044-web.jpg

20210308-2-47228418-63191046-web.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber