Bilim Merkezi Olurken Şehrin İhtiyaçlarına da Kulak Vereceğiz

Bilim Merkezi Olurken Şehrin İhtiyaçlarına da Kulak Vereceğiz

Karaman Habercisi’nden Rektör Akgül’e Ziyaret

Resmi Gazetede yayınlanan 22 Ocak 2017 tarihli ve 29956 sayılı kararla ataması yapılan Prof. Dr. Mehmet Akgül, Cumhurbaşkanlığı Makamının 21 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 2017/9 sayılı kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine rektör olarak atanmıştı.

Atandığı günden buyana geçen 1 aylık sürede bir taraftan ziyaretleri kabul eden Akgül bir taraftan da üniversite içindeki çalışmalarını devam ettiriyor.

Karaman Habercisi olarak kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyarette, Rektör Akgül gibi Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olan yöneticimiz Selman Çolak ile şehir ve yerleşke hayatı üzerine konuşuldu.

Akgül, üniversitelerin bilim üreten kurumlar olduğunu ifade ederken şehir üniversite bütünleşmesi hakkında konuşmalarında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi. “KMÜ için önceliklerimiz üniversitelerin amacı olan bilimsel çalışmaların yapıldığı, öğrencilerin ve akademisyenlerin tercih ettiği özel bir kurum olmasının sağlanmasıdır. Bunula birlikte Karaman’ın beklentileri doğrultusunda şehir üniversite bütünleşmesi anlamında nelerin yapılacağının çalışmasını yapmaktır. Biz yönetim olarak şehire kapalı bir yapı olma düşüncesinde değiliz.”

Karaman Habercisi olarak Karaman’da göreve yeni başlayan Rektör Mehmet Akgül ve tüm akademisyenlerimize başarılar dileriz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber