“Bir Vatan Aşığı Mehmet Akif”

“Bir Vatan Aşığı Mehmet Akif”

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için “40 Şair 40 Şiir” , “Dost Kitaplar” ve EDEP projesi kapsamında “Bir Vatan Aşığı Mehmet Akif” konulu söyleşi programı yapıldı.

Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fethi Sekin Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi programına Eğitimci-Yazar Şair Musa Yaşaroğlu konuşmacı olarak katıldı.
Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hasan Erkan'ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Musa Yaşaroğlu “Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81.Yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 96.Yılı Programı kapsamında İstiklal Marşı'mızın Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'mızın yazılış sürecini anlattı.

Yaşaroğlu program sonrasında "Bugün burada dolu dolu bir Akif günü geçirdik. Akif'ten konuşup Asım'ın Nesli olma ahitleşmesi imzaladık. Anadolu'nun güzel yüzlü gençliği ile olmak beni çok mutlu etti. Gelecekten ümitvariz çok şükür." dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ‘un Musa Yaşaroğlu’na plaket takdimi ve öğrencilere imzalı kitap dağıtımı ile program sona erdi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber