Birleşmiş Milletler Dünya Otizm Farkındalık Günü

Birleşmiş Milletler Dünya Otizm Farkındalık Günü

Bugün dünyanın birçok ülkesinde anıtsal yapılar (heykeller, köprüler, müzeler, vb.) otizme dikkat çekmek amacıyla mavi ışıkla aydınlatılacak.

Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin arttırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Otizm, doğuştan gelişen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörolojik tabanlı bir bozukluk olarak genellikle 3 yaştan önce ortaya çıkarken, bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkiliyor. Bütün dünyada tanılama bilimselliği kabul edilmiş gelişim değerlendirme ve ölçme kriteri DSM- IV ölçütlerine göre her 150 çocuktan birinin otizmden etkilenmiş olduğu görülüyor.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

“Hem bugün, hem de Otizm Farkındalık Ayı olan Nisan boyunca biz de Karaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak farkındalık faaliyetlerine destek vermek için Müdürlüğümüzde, web sayfamızda,  caddelerde billboardlarla, meydanda sağlıklı yaşam aracımızın standıyla bilgilendirme ve Otizmli çocuk sahibi ailelerimize otizmle ilgili etkinlik ve eğitimler yapıyoruz.” denildi.

s1.png

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber