Bölgemizde Hava Durumunda Değişiklikler Oluyor

Bölgemizde Hava Durumunda Değişiklikler Oluyor

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde için meteorolojik uyarıda bulunuldu

Bölgemizin Balkanlar Üzerinden Gelen Serin ve Yağışlı Havanın Etkisine Girmesi Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge  Müdürlüğünden yapılan açıklamada  bugün ve yarına ilişkin değerlendirmede bulunuldu. Değerlendirmede ;

"Bölgemizin (Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde) 06/09/2018 Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, 06/09/2018 Perşembe günü bölgemiz genelinde, 07/09/2018 Cuma günü ise Karaman ve Niğde çevrelerinde yer yer etkili olması beklenmektedir.
 
Yağışlı havanın etkisi ile halen mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 06/09/2018 Perşembe gününden itibaren 4 ila 8 dereceye varan oranlarda azalarak uzun yıllar Eylül ayı normalleri seviyesine ve yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor.
 
Bu mevsimde görülen ve genellikle öğle saatelerinden sonra meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, ani sel ve su baskınlarına yol açabildiği gibi, yerel dolu yağışı ile yıldırım riski de taşımaktadır.
 
Olumsuz hava şartlarının etkilerinden korunmak amacıyla ilgili ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önerilir." denildi.
 
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber