Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı

Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı”na katıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı'nın yanı sıra UNİKOP üyesi üniversiteler Ahi Evran, Aksaray, Bozok, Kapadokya, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırıkkale, Konya Gıda ve Tarım, KTO Karatay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Necmettin Erbakan, Niğde Ömer Halisdemir ve Selçuk Üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, açılış konuşmalarıyla başladı.

Çalıştayda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KOP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın açılış konuşmalarının ardından rektörler tarafından bölgesel kalkınma projeleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.   

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik gelişimi ve araştırma altyapısı hakkında bilgi verirken geleceğe dönük projelerinden söz etti. Bölgenin özellikleri dikkate alınarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin farklılaşma alanlarını 'Türk dili, gıda ve tarım ile temiz enerji' şeklinde belirlediklerini ifade eden Rektör Akgül, UNİKOP üniversiteleri arasında işbirliğini geliştirmenin ve ortak projelere imza atmanın önemine dikkat çekti.

Çalıştay, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleşen kapanış oturumuyla devam etti. Prof. Dr. Saraç, sürdürülebilir bölgesel Ar-Ge oluşumu için üniversite-kamu-sanayi işbirliğinin önemli olduğuna vurgu yaparak YÖK’ün misyon farklılaşması projesine değindi. Üniversiteler arasında araştırma işbirliklerinin özendirileceğini söyleyen Prof. Dr. Saraç, "Üniversitelerin Bölge Kalkınma İdare Başkanlıklarıyla sıkı, samimi bir paydaş ilişkisi sürdürmeleri önem arz etmektedir. İhtisaslaşmaya odaklanmamız gerekli. Bütün sistemin rekabet üzerine kurgulanması lazım ama haksız rekabet değil, haklılık üzerine bu rekabeti tesis etmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Toplantı, sonuç bildirgesinin sunumu ve UNİKOP üyesi üniversitelerin bölgesel bütünleşme adına geldikleri aşamaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

"Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı" sonuç bildirisine ulaşmak için tıklayınız.

Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı

Bölgesel Kalkınma ve Üniversiteler Çalıştayı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber