Bu Sene De Olmadı, Seneye İnşallah!

Bu Sene De Olmadı, Seneye İnşallah!

CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, 2017 yılını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Avukat İsmail Atakan Ünver, Karaman’ın 2017 yılını değerlendirdi.

Ünver, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“2017 yılına dönüp baktığımızda Karaman'ımızda gördüklerimiz, 2014 yılında yapımına başlanan hızlı tren projesi bu sene de bitirilemedi. Ama AKP Genel Başkanı Erdoğan, Karaman’a geldiğinde, bitirileceğini söyleyip 2018’i işaret etti. 2018’de hızlı trenimiz gelecek, türküde söylendiği gibi “düdüğünü de çalacak”, hadi bakalım inşallah!

Hızlı tren çalışmasına paralel olarak yürütülen Larende alt geçidi projesinin eylül ayında bitirileceği açıklanmıştı. Ne var ki bu sene bitirilemedi, o da seneye bitirilecek inşallah!

Kent meydanı projesi bu sene de bitirilemediği gibi, bu konuda ne yapıldığından kimsenin haberi de yok. Bu sene ne yapıldığını öğrenemedik, seneye öğreniriz inşallah!

Daha önceleri 2016’da bitirilip hak sahibi vatandaşlara konutlarının teslim edileceği açıklanan Piri Reis Vadisi, işçi ve emekli konutları projeleri, bu sene de bitirilemedi ve teslimler gerçekleştirilemedi. Konut alanlar nasıl olsa çadırda kalmıyor ya! Bu projeler seneye bitirilir, teslimler de gerçekleştirilir inşallah!

En azından 1. etabının, 2016 yılında bitirilip trafiğe açılacağı söylenen çevre yolu projesi bu sene de bitirilemedi. Umudumuz seneye… Biter inşallah!

Yeni adliye binası (adalet sarayı) bu sene de bitirilemedi. İktidar sahipleri, “ülkede adalet bırakmadık ki sarayı da olmayıversin bakalım” diye düşünüyor sanırım ki yıllardır adliye binası tamamlanamadı. Seneye ülkeye adalet gelmese de Karaman’a sarayı gelir inşallah!

Onca gecikmeye rağmen, son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı’nın bitirilmesi için 16 Aralık 2017 saat:16.59’a kadar süre verdiği İbrala Barajı’ndan içme suyu temini projesi, bu sene de bitirilemeyenler listesinde olmaya devam ediyor. Hal böyle olunca ve iş bu kadar gecikince “bakanı takmayan zihniyet, vatandaşı mı takar” diye de düşünmeden edemiyor insan. Musluklarımızdan bu sene de içemediğimiz kireçli su aktı, seneye tatlı su akar, biz de içeriz inşallah!

Başlangıcı 2009'a dayanan Türk Dünyası Kültür Parkı Projesi bu sene de bitirilemedi. AKP Genel Başkanı Erdoğan’a toplu açılış töreninde, buradaki bazı tesislerin açılışını yaptırmışlardı. Biz de gidelim açılan tesislerden faydalanalım istedik ama vardık ki açıldığı söylenen tesislerde kapı duvar… Demek ki o da bu sene olmamış, seneye olur inşallah!

Karaman şehir merkezinin trafik yoğunluğunu bir nebze rahatlatacak akıllı veya akılsız, yer altı ya da yer üstü, çok katlı yahut az katlı otopark yapımıyla ilgili olarak bu sene de ilgisiz ilgililerden bir çözüm göremedik. O da seneye, olmazsa, daha sonraya olur inşallah!

Mesai bitiş saatlerinde tıkanan şehir içi trafiğine, bu sene de çözüm üretilemedi. O da seneye çözülür inşallah!

Yerel yönetimde 13 yılını dolduran AKP yerel yönetim anlayışı, Karaman’a ve Karamanlı'ya yakışır bir mesire / piknik alanını, bu sene de şehrimize kazandıramadı. Bu konuda umudumuz tükense de o da seneye olur inşallah!

Gökçe Çamlığı’nı spor kulüpleri için kamp tesisine çevirmeyi vaat eden AKP, bu sene de çamlığı sporcular için kamp alanına çeviremediği gibi tozdan topraktan dahi kurtaramadı. O da seneye olur inşallah!

Çiftçi hemşerilerimin ürününün artan maliyetler oranında para etmemesine, Karaman Ovası'nın sulama sorununa bu sene de çözüm bulunamadı. Seneye bulunur inşallah!

En büyük ilçemiz Ermenek’le Karaman’ın direkt bağlantısını sağlayacak karayolu bu sene de yapılamayanlar arasında. Ermenek yolumuz da seneye, olmazsa daha sonraya olacak inşallah!

Ermenek yolundan bahsetmişken; AKP Genel Başkanı Erdoğan’a Karaman’daki toplu açılış töreninde Karaman – Ermenek yolu diye bir şey açtırdılar. Erdoğan’a bu açılışı yaptıranlar, açtırdıkları Karaman – Ermenek yolunu bize de gösterseler de nerede olduğunu biz de öğrensek iyi olmaz mı?

Yine bu sene;

Belediye Başkanı’nca, kurulacak organik bahçeler ve kerpiç evlerle turizme kazandırılacağı ve Türkiye'ye örnek olacağı vaat edilen Taşkale, turizme kazandırılamadı,

Yeni buğday pazarı ve kamyon garajı yapılamadı,

Eskisinin yıkılıp yenisinin yapılacağı vaat edilen şehirlerarası otogardan ses çıkmadı,

Büyükşehir statüsünde çalışacak (!) modern bir mezbaha yapılacağı vaadinden ses gelmedi,

Kanal Karaman projesi de sesi duyulmayanlardan…

Avrupa’nın havası en kirli 10 şehrinden birisi olan Karaman, bu listeden çıkmayı başaramadı.

Sosyal ve kültürel faaliyetler açısından çorak olan şehrimiz, yeşertilemedi.

Umudumuz olmasa da bu proje, vaat ve beklentiler için diyebildiğimiz tek şey; bu sene de olmadı, seneye olur inşallah!

Elbette bu sene bitirtilebilenler de var: Örneğin, başlarken 2016 yılı içinde bitirileceği vaat edilen Kongre ve Fuar Merkezi bu yılın sonlarına doğru bitirilebildi… Ama vaat edildiği gibi 3.000 kişilik değil 590 kişilik. Vaat edilenle karşılaştırılınca, prototip bir kongre ve fuar merkezi… Üstelik 6-7 km. lik bir sapmayla, vaat edildiği gibi otogar yanında değil Elmaşehir Mahallesinde yapıldı. “O kadar kusur kadı kızında da olur” deyimini hatırlayınca ve bu kadar duyarsızca yönetilen Karaman’da geç de bitirilebilen bu proje karşısında, “bunca yokluğun ve yapılamayanın yanında bu da bir şey” deyip, fazla kurcalamadan bulduğumuzla yetinmek de biz Karamanlılara düşüyor sanırım.

2017’nin son haftasında olduğumuz ve yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşadığımız şu günlerde, siyaseti toplum yararına yapmayı amaç edinmiş bir Karamanlı olarak, kentimizde yapılan ve yapılması düşünülen bir kısım yatırımların durumuyla ilgili, siyasetçilerden görmeye pek de alışık olmadığımız bir tarzla, biraz da hiciv (taşlama) sanatından faydalanarak tespitlerimi kayda geçirmeyi, toplumsal hafızamız ve Karaman'ımız için faydalı gördüm. Belki kenti yönetenler ve kent yönetiminde söz sahibi olanlar, eksiklikleri görürler ve tamamlanması için gayret gösterirler, sonuçta da Karaman'ımız kazanır.

2017 bize şunu göstermiştir ki Karaman bildiğimiz Karaman… Birçok değeri olan, birçok güzelliği olan ancak hak ettiği şekilde yönetilmediğinden, olması gereken yerin çok uzağında olan bir Karaman.

Yeni bir yıla sayılı günler kala, ‘inşallah Karaman'ımız, yeni yılda ve sonrasında hak ettiği şekilde yönetilir ve olması gerektiği yerde olur’ temennisinde bulunurken; tüm hemşerilerimin yeni yılını kutlar, 2018’in hepimize, dünyamıza, ülkemize ve Karaman'ımıza sağlık, mutluluk, huzur, adalet, özgürlük ve barış getirmesini diler; kamuoyumuza saygılarımı, hemşerilerime sevgilerimi sunarım.”

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber