Buğday Ürününde Kuraklık, Sigorta Kapsamında

Buğday Ürününde Kuraklık, Sigorta Kapsamında

2017 yılında TARSİM(Tarım Sigortaları Havuzu) tarafından buğday ürünü İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamına alınmıştır.

Buğday; başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabilecek.  

Kuraklık sigortası 2017 yılı için sadece buğday ürününde daneyi, tohumluğu ve sap unsurunu teminat altına almaktadır. Buğdayda kuraklık sigorta priminin % 60 ı devlet tarafından desteklenmekte. Çiftçilerin kuraklık sigortası yaptırabilmeleri için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) bilgilerini güncellemeleri gerekmekte. Buğdayda Kuraklık Sigortası için çiftçilerin ÇKS bildiriminde buğday ürününü kuru olarak beyan etmesi esas. Kuraklık sigortası için son başvuru poliçe tarihi 28 Şubat 2017 olup, bu tarihe kadar yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine başvuruda bulunarak sigorta yaptırılabilecekler.

2017 yılında buğdayda kuraklık riskinin TARSİM kapsamına alınması ile ilgili olarak Karaman Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 12 Ocak 2017 Perşembe günü düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda TARSİM Konya Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak tarafından Buğdayda İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası hakkında bir sunum yapıldı. TARSİM tarafından 2017 yılında uygulanacak diğer sigorta paketleri hakkında da bilgiler veren Bölge Müdürü Yamak, sunumunun ardından çiftçilerden gelen soruları yanıtladı.  

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber