Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Konya'nın ilçelerinde 10 Kasım törenleri yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı dolayısıyla Konya'nın ilçelerinde de tören düzenlendi.

Yalıhüyük Hükümet Konağının önündeki Atatürk Anıtına, Kaymakam Yasin Şahin ve Belediye Başkanı Hasan Koçer, çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalınmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yalıhüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yalıhüyük Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene geçildi.

Burada Atatürk'ün hayatı, sevdiği şarkılar ve şiirler okundu, oratoryo gösterileri yapıldı.

- Yunak

Yunak Hükümet Konağı Meydanı'ndaki törende Kaymakam Fatih Kurt ve Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunululması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Yunak İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

- Derebucak

Derebucak Hükümet Binası önünde düzenlenen törende Kaymakam Hamza Selçuk ve Belediye Başkanı Ahmet Kısa Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu esnada bayraklar yarıya çekildi.

- Beyşehir

Beyşehir Anıt Meydanındaki törende Atatürk Anıtı'na Kaymakam Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Adil Bayındır çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu esnada bayraklar yarıya indirildi.

- Karapınar

Karapınar'da da Atatürk'ün ölümünün 82. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Programa Kaymakam Oğuz Cem Murat ve Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Doğanay Başaran, Cumhuriyet Savcısı Yasin Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

- Kulu

Cumhuriyet Meydanındaki törende Atatürk anıtına, Kaymakam Ali Edip Budan ve Belediye Başkanı Murat Ünver çelenk sundu.

Daha sonra İstiklal Marşı okunarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

- Seydişehir

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu.

Saatlerin 09.05 olmasıyla siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Törene Kaymakam Aydın Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca ,Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Bozkır

Anıt Meydanındaki törende Kaymakamı Muhammed Akın, Belediye Başkanı Sadettin Saygı çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

- Halkapınar

Hükumet Konağı Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere çekilen bayrak ve ilçedeki tüm bayraklar yarıya indirildi.

Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve okunan şiirlerle sona erdi.

Programa Halkapınar Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

- Akşehir

Atatürk Anıtına Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Kurmay Albay Tolga Yuvalı ve Belediye Başkanı Salih Akkaya çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber