Çamlıyayla’ya ’Prestij Cadde Uygulama’ Projesi

Çamlıyayla’ya ’Prestij Cadde Uygulama’ Projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çamlıyayla Prestij Caddesi, Çevre ve Cephe Düzenleme Uygulama" projesi hayata geçiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çamlıyayla Prestij Caddesi, Çevre ve Cephe Düzenleme Uygulama" projesi hayata geçiriliyor. Çamlıyayla çarşı merkezini kapsayacak projede meydan düzenlemesi, kaldırım genişletme, aydınlatma elemanları yenileme ve peyzaj düzenleme işlemleri uygulanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde ile Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik, projenin tanıtımı ve istişaresi için Çamlıyayla Esnaf Odaları Birliği salonunda düzenlenen toplantıda, katılımcılara bilgi verdiler. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin Sakallı, STK temsilcileri ile mahalle muhtarlarına projeyle ilgili bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere olduğu gibi Çamlıyayla'ya da en iyi hizmetleri getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik ise projenin Çamlıyayla ilçe girişi, karayolu ağı bitiminden başlayarak, yeni yapılan çok katlı otoparka kadar devam edeceğini kaydederek, "Proje içeriğinde kaldırım ve yol düzenlemesi, parklanma cepleri, peyzaj düzenlemesi, kent mobilyaları, bir sıra dükkanda cephe düzenlemesi ve aydınlatma elemanları var. Çarşı merkezde yer alan iki adet meydanı da burada yaşayanların zaman geçirebilecekleri bir alana dönüştürüyoruz" dedi.

Esnafların teşhir ürünlerini kaldırımlara koymasının yayalar için sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, "Kaldırımları olabildiğince geniş tuttuk. Yolda tek yön iki şerit yol aksı ve yer yer parklanma cepleri oluşturduk. Çamlıyayla merkez yürüyerek dolaşılabilecek, alışveriş yapılabilecek bir özelliğe sahip. Biz de projemizde bu özellikten yola çıkarak yayaların can güvenliğine ve konforuna önem verdik. Bu proje hayata geçtiğinde sizlere emanet olacak. Çamlıyayla halkına yakışır bir proje yaptığımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ve katlı otopark projesinin yerinde bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Çamlıyayla'ya yapılan otopark çok güzel, çok sağlam bir tesis oldu. Biz şuna inandık. Büyükşehir isterse yapar, gayet de güzel yapar. Bu projenin olması için yaklaşık 1 yıldır görüşüyoruz ve bu projenin güzel olacağına inanıyorum. Böyle bir proje ile Çamlıyayla'nın çehresi değişsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çamlıyayla’ya ’prestij Cadde Uygulama’ Projesi

Çamlıyayla’ya ’prestij Cadde Uygulama’ Projesi

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber