Çanakkale bir destan olarak zihinlerimizde yer edinmiştir.

Çanakkale bir destan olarak zihinlerimizde yer edinmiştir.

KTSO´DAN 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103'üncü  yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

18 Mart zaferi ile cesaretin, azmin ve özgürlük sevdamızın tarihe altın harflerle not düşüldüğü  Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir destan olarak zihinlerimizde ve gönlümüzde yer edinmiştir. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. 

Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Milletce, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler. 
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber